Κροατία: Η Ryanair αυξάνει τον αριθμό των πτήσεων προς το Ζάγκρεμπ

Κροατία: Η Ryanair αυξάνει τον αριθμό των πτήσεων προς το Ζάγκρεμπ

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, θα έχει μια πολυάσχολη περίοδο διακοπών με αύξηση των χριστουγεννιάτικων πτήσεων της Ryanair στο Ζάγκρεμπ από Δουβλίνο, Αϊντχόφεν και Στοκχόλμη!

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους προσφέρει έναν αριθμό εβδομαδιαίων πτήσεων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολλά υφιστάμενα δρομολόγια, καθώς και σε δρομολόγια που εκτελούνται στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρει η ιστοσελίδα της κροατικής αεροπορίας.

Εκτός από τις νέες γραμμές που ανακοινώθηκαν για το επόμενο καλοκαίρι, η Ryanair προετοιμάζεται επίσης για την αυξημένη ζήτηση στις ευρωπαϊκές γραμμές γύρω από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και πραγματοποιεί αρκετές λειτουργικές αλλαγές στις γραμμές από τη βάση της στο Ζάγκρεμπ.

Η Ryanair δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη γραμμή μεταξύ Δουβλίνου και Ζάγκρεμπ, η οποία θα λειτουργεί από τις 2 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, η Ryanair θα αυξήσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων σε αυτό το δρομολόγιο σε συνολικά τέσσερις, πραγματοποιώντας πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων και τις Τετάρτες!

Στη νέα γραμμή της Ryanair μεταξύ Αϊντχόφεν και Ζάγκρεμπ, η οποία λειτουργεί από τις 3 Δεκεμβρίου (δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή), θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων εναλλαγών στη γραμμή αυτή από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, συνολικά τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις, με επιπλέον πτήσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Θα υπάρξει επίσης αύξηση των δρομολογίων σε δύο γραμμές προς τη Σουηδία, προς το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε. Η γραμμή Γκέτεμποργκ-Ζάγκρεμπ εκτελείται επί του παρόντος τρεις φορές την εβδομάδα και θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, επιπλέον τις Τρίτες. Από τις 3 έως τις 9 Ιανουαρίου έχουν ανακοινωθεί έξι εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου.

Τέλος, στη γραμμή Μάλμε – Ζάγκρεμπ – Μάλμε, θα υπάρξει επίσης αύξηση των δρομολογίων στις αρχές Ιανουαρίου και έχουν ανακοινωθεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο. Επί του παρόντος, η γραμμή λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το exyuaviation.com, η Eurowings καθυστέρησε για δεύτερη φορά την έναρξη της προγραμματισμένης νέας υπηρεσίας μεταξύ Πράγας και Ζάγκρεμπ. Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου 2022, αντί για τις 16 Δεκεμβρίου 2021. Η υπηρεσία είχε αρχικά προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί στις 6 Νοεμβρίου. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, με εξαίρεση την εβδομάδα έναρξης, οπότε θα υπάρχουν δύο εναλλαγές. Οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να διατηρηθούν μέχρι τις 26 Μαρτίου./ibna