Τουρίστες από την Πολωνία κατέλαβαν την Κροατία

Τουρίστες από την Πολωνία κατέλαβαν την Κροατία

Η Agnieszka Puszczewicz, διευθύντρια του γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας στην Πολωνία, δήλωσε ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων τουριστών από την Πολωνία στην Κροατία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, που αποτελεί ρεκόρ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλο το 2020, υπήρξαν 672.000 αφίξεις στην Κροατία από την Πολωνία, ενώ κατά τη διάρκεια του τουριστικού έτους-ρεκόρ για την Κροατία του 2019, έφτασαν περίπου 970.000 Πολωνοί.

“Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, με το οποίο οι Πολωνοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι μεγάλοι φίλοι και εραστές της Κροατίας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και την επιλογή των κροατικών προορισμών και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από αυτούς θα επισκεφθούν την Κροατία κατά τη διάρκεια αυτής της φθινοπωρινής-χειμερινής περιόδου, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τα αποτελέσματα-ρεκόρ”, δήλωσε ο Puszczewicz.

Ο διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας, Kristjan Staničić, τόνισε ότι η επίτευξη ρεκόρ στις αφίξεις από την Πολωνία σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού αποτελεί εξαιρετικό επίτευγμα.

“Φέτος, οι Πολωνοί ξεχώρισαν όχι μόνο όσον αφορά τις πραγματοποιθείσες αφίξεις αλλά και τις πραγματοποιθείσες διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, έχουνε δημιουργήσει περισσότερες από 6,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις από αυτή την αγορά μέχρι στιγμής φέτος, γεγονός που τοποθετεί την Πολωνία στην τρίτη θέση των ξένων αγορών από τις οποίες δημιουργήσαμε τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, ακριβώς πίσω από τις ηγέτιδες Γερμανία και Σλοβενία. Είμαστε βέβαιοι για τη συνέχιση των θετικών τάσεων και την ισχυρή συμβολή της πολωνικής αγοράς στα αποτελέσματα που θα χαρακτηρίσουν τον κροατικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Διευθυντής Staničić, συγχαίροντας παράλληλα ειλικρινά τον συνάδελφό του Puszczewicz για τα αποτελέσματα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το σύστημα eVisitor, η Κροατία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος 1.000.450 αφίξεις και 6.631.398 διανυκτερεύσεις από την πολωνική αγορά. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 49% στις αφίξεις και 45% στις διανυκτερεύσεις, ενώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 4% στις αφίξεις και 8% στις διανυκτερεύσεις.

Οι Πολωνοί επισκέπτες πέρασαν τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στο Split-Δαλματία (2.549.940 διανυκτερεύσεις), το Zadar (940.671 διανυκτερεύσεις) και την κομητεία Istria (925.499 διανυκτερεύσεις), ενώ εξετάζοντας τις εγκαταστάσεις διαμονής πέρασαν τις περισσότερες διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικά καταλύματα (4.145.121 διανυκτερεύσεις) , κατασκηνώσεις (937.037 διανυκτερεύσεις) και ξενοδοχεία (769.495 διανυκτερεύσεις)./ibna