Κύπρος: Σειρά επαφών είχε ο Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή

Κύπρος: Σειρά επαφών είχε ο Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή

Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε το πρωί στο χώρο της Συνόδου που πραγματοποιείται στη Γλασκόβη, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη Σύνοδο, και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία στο περιθώριο της Συνόδου να έχει επαφές, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τους Πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Λιβύης, της Κένυας, του Κουβέιτ, και άλλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και που άπτονται της ατζέντας της Συνόδου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρακολούθησε τις Παρεμβάσεις των αρχηγών κρατών που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη Σύνοδο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Αύριο, 2 Νοεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί στη δική του Παρέμβαση στη Σύνοδο COP26./ibna