Μαυροβούνιο: Δεν θα παραιτηθώ, λέει ο Krivokapić

Μαυροβούνιο: Δεν θα παραιτηθώ, λέει ο Krivokapić

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Zdravko Krivokapić, δήλωσε στην ώρα του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Branko Radulović, ότι η κυβέρνηση της οποίας ηγείται και ο ίδιος προσωπικά, κάνουν τα πάντα για να φέρουν την κοινωνία του Μαυροβουνίου στην επιθυμητή συναίνεση και να συγκεντρώσουν όλες τις δυνατότητες, που έχει το κράτος του Μαυροβουνίου.

«Έδειξα προσωπικό άνοιγμα και είπα ότι θα εξετάσω κάθε πρωτοβουλία για τη βελτίωση του έργου της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τουλάχιστον 41 βουλευτές. Εξέφρασα επίσης την επιθυμία μέρος της αναδιαμορφωμένης κυβέρνησης να είναι εκπρόσωποι των μειονοτικών κομμάτων. Με κάθε ευκαιρία, καλώ τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να ψηφίσουν το συντομότερο δυνατό για το νέο Εισαγγελικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για πολλές αναγκαίες δραστηριότητες για την επίλυση της κατάστασης στο δικαστικό σώμα. Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση. Όλα τα κόμματα στο κοινοβούλιο είναι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ. Αν είναι έτσι, και αν η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει σαφώς ότι η δικαστική μεταρρύθμιση είναι μία από τις προϋποθέσεις για την εντατικοποίηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας μας, καλώ το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου να ξεκινήσει και αυτή τη διαδικασία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Επισήμανε ότι το Μαυροβούνιο δεν διαθέτει ένα στρατηγικό ινστιτούτο που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας. “Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου, σας εγγυώμαι τώρα, θα δημιουργηθεί. Τα στοιχεία που επιτρέπουν το έργο αυτού του Ινστιτούτου θα αναγνωριστούν στον προϋπολογισμό και εσείς ως δημιουργός αυτής της ιδέας, θα ήθελα να συγκεντρώσετε ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν το Μαυροβούνιο στο δρόμο που όλοι θέλουμε – είναι ο δρόμος του μέλλοντος για τους απογόνους μας”, δήλωσε ο Krivokapić.

Απαντώντας στην ερώτηση του Ivan Brajović από τη Λέσχη των Βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών του Μαυροβουνίου, είπε ότι ο Brajović ξεκίνησε το “μονοπάτι της νεολαίας” από νεαρή ηλικία.

“Το βιογραφικό σας δείχνει πώς μορφωθήκατε και ανατραφήκατε. Με ρωτάτε αν παραιτούμαι – είναι η κενή σας επιθυμία. Αν ήσασταν δημοκράτης, θα ρωτούσατε πώς μπορούν να διεξαχθούν εκλογές χωρίς αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία και χωρίς αλλαγές στην Εισαγγελία”, απάντησε./ibna