Σλοβενία: Η DuluxGroup Limited σχεδιάζει την εξαγορά του εργοστασίου Jub

Σλοβενία: Η DuluxGroup Limited σχεδιάζει την εξαγορά του εργοστασίου Jub

Η DuluxGroup Limited, ένας αυστραλιανός όμιλος παραγωγής χρωμάτων που ανήκει στην Paint Holdings Co., Ltd. (NPHD) της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της Jub, μιας μεγάλης σλοβενικής εταιρείας χρωμάτων, σε μια συμφωνία αξίας 194,5 εκατ. ευρώ. Η DuluxGroup σχεδιάζει να μετατρέψει την Jub σε κόμβο για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, να διατηρήσει τα υπάρχοντα εμπορικά σήματά της και να την εντάξει στην κοινότητα R&D της Nippon Paint.

“Υπό την αιγίδα της DuluxGroup, η Jub θα απολαμβάνει αυτονομία και ανεξάρτητη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της πρόσβασης σε μια παγκόσμια αγορά, τις τεχνολογίες, τις δυνατότητες και τους άφθονους κεφαλαιακούς πόρους του ομίλου Nippon Paint”, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της Παρασκευής.

Ο Patrick Houlihan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DuluxGroup, δήλωσε ότι με την υποστήριξη του τέταρτου μεγαλύτερου παραγωγού χρωμάτων στον κόσμο, η Jub θα συνεχίσει να χτίζει την ηγετική της θέση στην περιφερειακή αγορά, ενισχύοντας την καινοτομία, το χαρτοφυλάκιο και τη γεωγραφική της εμβέλεια. Θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επέκταση του ομίλου στη Δυτική Ευρώπη.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση για τους επενδυτές, η Nippon Paint δήλωσε ότι η Jub κατέχει ηγετική θέση στην αγορά σε διάφορους τομείς χρωμάτων στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οπότε η εξαγορά θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει καλύτερα το δίκτυο διανομής της.

Ο όμιλος Nippon σχεδιάζει να “χτίσει ένα προγεφύρωμα” για τα διακοσμητικά χρώματα και τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την εξαγορά του 99,8% της Jub Group. Στην ανακοίνωση για την απόκτηση μετοχών που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η Nippon Paint Holdings Co., Ltd. (NPHD) αναφέρει ότι “η ευρωπαϊκή αγορά χρωμάτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την αγορά της Κίνας και έχει προοπτικές για συνεχή σταθερή ανάπτυξη. Η JUB είναι κατασκευαστής διακοσμητικών χρωμάτων, ETICS και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τα χρώματα, με παρουσία στην αγορά και εκτεταμένο δίκτυο διανομής στην Κεντρική Ευρώπη με επίκεντρο τη Σλοβενία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η JUB είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς σε χρώματα εσωτερικών χώρων στη Σλοβενία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε χρώματα προσόψεων στη Σλοβενία, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά”.

Η εξαγορά αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή από το πρώτο έτος της εξαγοράς. Η DGL International (UK) Ltd θα αποκτήσει τις μετοχές της JUB, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο από την DuluxGroup, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που παρέχονται από την NPHD μέσω δανεισμού από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα./ibna