Τα γυρίζει ο Zaev για την παραίτηση-Καταγγελία για κατοχή Βουλγαρικού διαβατηρίου από την Arsovksa

Τα γυρίζει ο Zaev για την παραίτηση-Καταγγελία για κατοχή Βουλγαρικού διαβατηρίου από την Arsovksa

Ο Zoran Zaev, κληθείς να απαντήσει σε σχετικές, επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, σήμερα, απέφυγε συστηματικά να επαναλάβει όσα δήλωσε την Δευτέρα, ότι δηλαδή θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός της χώρας, εάν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), του οποίου αυτός ηγείται, ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Μητροπολιτικό Δήμο των Σκοπίων.

Ο Zaev, απαντώντας σε πληθώρα δημοσιογραφικών ερωτήσεων αν θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός σε περίπτωση που ο υποψήφιος του κόμματός του για τον Μητροπολιτικό Δήμο Σκοπίων, Petre Silegov χάσει την Κυριακή στις εκλογές ανέφερε:

«Επιβεβαιώνω ότι είμαι αγωνιστής. Είμαι εδώ, αγωνίστηκα, αγωνίζομαι και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, όμως χρειάζομαι στήριξη από τον κόσμο γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος των Σκοπίων, είναι πολύ σημαντικοί για την καθημερινότητα των πολιτών και την καθημερινότητα της ίδιας της χώρας, ιδιαίτερα τώρα με τις ενισχυμένες αρμοδιότητες που θα αποκτήσει η τοπική αυτοδιοίκηση με την τρίτη φάση της αποκέντρωσης».

Ερωτηθείς εάν τελικά συμβεί το σενάριο και παραιτηθεί από πρωθυπουργός, ποιος θα τον αντικαταστήσει, ο Zaev απέφυγε να απαντήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή και να αγωνιστεί για ένα «προοδευτικό μέλλον».

Χθες το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) υποστήριξε ότι η υποψήφια της αντιπολίτευσης για τον μητροπολιτικό Δήμο Σκοπίων, Danela Arsovska κατέχει από το 2011 βουλγαρική υπηκοότητα,  παρουσιάζοντας μάλιστα  και σχετικό έγγραφο των βουλγαρικών αρχών.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, το SDSM υποστήριξε ότι η Arsovska το 2017 απέκτησε και βουλγαρική αστυνομική ταυτότητα, παρουσιάζοντας μάλιστα σε οθόνη φωτοτυπία της ταυτότητάς της. Στην φωτοτυπία φαίνεται η φωτογραφία της Arsovska, ενώ ως διεύθυνση της στη Βουλγαρία αναφέρεται η κωμόπολη Petric.

Ο Zoran Zaev, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης των Σκοπίων ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Arsovska κατέχει και βουλγαρική υπηκοότητα και αναμένει, όπως είπε, αυτή να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο των Σκοπίων.

«Υποστηρίζω ότι η Danela Arsovska είναι και υπήκοος της Βουλγαρίας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό εδώ, αλλά το πρόβλημα είναι πολιτικό, ηθικό, ανέντιμο. Πρέπει να το πείτε στους συμπολίτες σας. Πιστεύω ότι οι δημότες των Σκοπίων δεν θα επιτρέψουν να χειραγωγηθούν. Στη ζωή, αν αποφασίσεις να είσαι εκπρόσωπος μιας ξένης χώρας, τότε το κάνεις. Δεν μπορείς να είσαι εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους και να διεκδικείς υψηλόβαθμο αξίωμα. Αναμένω από την Arsovska να αποσυρθεί άμεσα, αν αγαπάει έστω και λίγο τα Σκόπια και τους δημότες της πρωτεύουσας της χώρας. Πρόκειται περί ταπείνωσης» ανέφερε ο Zoran Zaev.

Η Danela Arsovska διέψευσε σήμερα τις καταγγελίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι κατέχει και βουλγαρική υπηκοότητα και ανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εις βάρος όσων διαδίδουν τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

«Αρνούμαι πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς και οφείλω να πω ότι όχι μόνο οι δημότες των Σκοπίων, αλλά και ολόκληρη η “Μακεδονία” γνωρίζει και πιστεύει ότι αυτοί που ξεπούλησαν τα μακεδονικά εθνικά συμφέροντα, τώρα, μερικές μέρες πριν τις εκλογές, βγαίνουν με τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς για να με πλήξουν» ανέφερε η Άρσοφσκα.

Οι καταγγελίες για απόκτηση της βουλγαρικής υπηκοότητας από την Danela Arsovska γίνονται μόλις πριν από μερικές ημέρες από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και η Arsovksa που στηρίζεται από το VMRO-DPMNE προηγείται του υποψηφίου του SDSM./ibna

Πηγή: skopjenews