Κροατία: Ο Božinović ανακοίνωσε τον αυστηρότερο έλεγχο των πραγματικών μέτρων

Κροατία: Ο Božinović ανακοίνωσε τον αυστηρότερο έλεγχο των πραγματικών μέτρων

Ο Κροάτης αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Davor Božinović δήλωσε τη Δευτέρα μετά το Αρχηγείο Πολιτικής Προστασίας ότι τα μέλη του επιτελείου που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, ότι ανέλυσαν την τρέχουσα κατάσταση που σχετίζεται με την επιδημία του κορωναϊού στην Κροατία.

Οι αριθμοί των νέων μολυσμένων και νοσηλευόμενων αυξάνονται, είπε, κάτι που ήταν αναμενόμενο δεδομένης της άφιξης του ψυχρότερου καιρού και της μεγαλύτερης παραμονής σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Božinović ζήτησε για άλλη μια φορά την τήρηση των βασικών επιδημιολογικών μέτρων, καθώς και όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμούς, διότι επιπλέον δεν υπάρχει καλύτερη προστασία.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που και οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν και, εν αγνοία τους, να μεταδώσουν τον ιό, ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη προστασία από τις σοβαρές μορφές της νόσου.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της επιδημίας, ο Υπουργός Božinović δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση επικεντρώθηκε στον εντατικότερο έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι η υποχρέωση αυτή έχει ληφθεί πρόσφατα ελαφρά τη καρδία.

Επίσης, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των μολυσμένων νεοεισερχομένων προέρχεται από το σχολικό σύστημα, οπότε θα εξεταστεί πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι επερχόμενες διακοπές, ώστε ενδεχομένως αυτές οι δύο εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα μετά τους Αγίους Πάντες να μην πηγαίνουν στο σχολείο. Ωστόσο, τόνισε, το ενδεχόμενο αυτό θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η τρίτη δόση, δηλαδή η αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα εντατικοποιηθεί για τους πολίτες για τους οποίους συστήνεται σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και θα επεκταθεί η χρήση Covid επιβεβαίωσης, ο υπουργός Božinović είπε ότι είναι πρωτίστως σημαντικό να επιμείνουμε σθεναρά στην τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, ιδίως για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους./ibna