Σλοβενία: Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας δέχθηκαν απειλές θανάτου

Σλοβενία: Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας δέχθηκαν απειλές θανάτου

Τα μέσα ενημέρωσης στη Σλοβενία μετέδωσαν το απόγευμα της Κυριακής ότι ο πρωθυπουργός Janez Janša και ο υπουργός Άμυνας Matej Tonin έλαβαν την Παρασκευή απειλές μέσω ταχυδρομείου, με αληθινά πυρομαχικά να εσωκλείονται στις επιστολές. Τα γραφεία του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας επιβεβαίωσαν αργότερα τις απειλές.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Janez Janša και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Matej Tonin έλαβαν φακέλους με απειλές θανάτου στις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Όπως αναφέρει η διαδικτυακή πύλη Siol.net, οι φάκελοι περιείχαν επιστολές και σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος. Σύμφωνα με τη Ν1, δύο άγνωστοι ήρθαν στο σπίτι του Tonin πριν από μία εβδομάδα και είπαν ότι έπαιρναν μετρήσεις για τον Τ2. Αποδείχθηκε ότι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων λόγω της επίθεσης σε αστυνομικό.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Siol.net, ο πρωθυπουργός Janez Janša έλαβε επίσης στον φάκελο μια φωτογραφία του με έναν ζωγραφισμένο στόχο.

Άγνωστος αποστολέας ζωγράφισε επίσης τους στόχους σε μια φωτογραφία της οικογένειάς του. Πάνω από τη φωτογραφία υπήρχε προειδοποίηση ότι “οι ομάδες περιμένουν την εντολή”. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός “θα πέσει πρώτος” και ότι την ίδια μοίρα θα έχουν όλοι οι υποστηρικτές της κυβέρνησής του. Σύμφωνα με το Siol.net, η αστυνομία ερευνά ήδη την υπόθεση.

Ο υπουργός Άμυνας Matej Tonin επιβεβαίωσε στο N1 ότι έλαβε επιστολή με απειλή και μια σφαίρα μεγάλου διαμετρήματος. Η απειλή έγραφε, μεταξύ άλλων: “Νομίζετε ότι ο στρατός θα σας βοηθήσει. Δεν θα είναι όταν θα σας κρίνουμε με λαϊκό τρόπο. Και αυτή η στιγμή έρχεται σύντομα. Κατευθείαν στο κεφάλι”.

Ο άγνωστος αποστολέας έγραψε επίσης ότι δεν θα υπάρξει βοήθεια για εκείνον και ότι ξαναϋπολογίζει ποια πλευρά θα είναι καλύτερη. “Δεν θα περιμένεις τις εκλογές για να μπορέσεις να επιλέξεις την πλευρά. Υποστηρίζεις τον Janša και τα όπλα. Δεν μπορείς να το διορθώσεις. Διαγραφή! Ξέρουμε όλους τους τρόπους σου, μην ανησυχείς. Η ασφάλεια δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει γιατί θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Το πουκάμισο δεν θα είναι καφέ, αλλά κάτι άλλο”.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Aleš Hojs, έχει ήδη απαντήσει στις απειλές προς τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, γράφοντας στο Twitter ότι οι απειλές προς τον πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. “Ακόμη πιο καταδικαστέο είναι το γεγονός ότι οι απειλές δεν έχουν ακόμη καταδικαστεί από όλα τα πολιτικά κόμματα”, έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρει τους δράστες./ibna