Ελλάδα: Απεβίωσε η Προέδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Ελλάδα: Απεβίωσε η Προέδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά πέθανε σήμερα στις 12:04 μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω υποτροπής της βασικής της νόσου, που την οδήγησε και στην απόσυρση από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην Ελλάδα, εξέφρασε την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, ενώ πλήθος είναι και τα μηνύματα του απλού κόσμου.

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1964  Αθήνα, ήταν Ελληνίδα πολιτικός, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 έως το 2021 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2015 – 2021.

Ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών Ελλάδας, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ελλάδας, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελλάδας και Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς./ibna