Βουλγαρία: Πολιτικές χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων ο Υπουργός Υγείας

Βουλγαρία: Πολιτικές χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων ο Υπουργός Υγείας

Ιατροί από τα κέντρα επειγόντων περιστατικών σε όλη τη χώρα και τα τμήματα του Covid διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Υγείας. Ζητούν αύξηση του μισθού τους κατά 40% και αναγνώριση της εργασίας τους ως την υψηλότερη κατηγορία στο σχέδιο συνταξιοδότησης, καθώς και δικαιότερη κατανομή των πρόσθετων πληρωμών για την καταπολέμηση του Covid -19, όπως δήλωσε ένας από τους διοργανωτές των διαμαρτυριών στο BNR, ο Δρ Ivo Georgiev από το Vidin.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο διοργανώθηκε διαμαρτυρία κατά της εισαγωγής των πράσινων πιστοποιητικών Covid στις 21 Οκτωβρίου. Διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις κατά της εισαγωγής των “πράσινων πιστοποιητικών” πραγματοποιήθηκαν επίσης μπροστά από τις περιφερειακές υγειονομικές επιθεωρήσεις στη Varna, το Burgas και το Veliko Tarnovo.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Stoicho Kacharov δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι τα πράσινα πιστοποιητικά θα καταργηθούν όταν η χώρα μπει στην πράσινη ζώνη

«Τα μέτρα δεν αναγκάζουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Μειώνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και επηρεάζουν μόνο τις δραστηριότητες που αναφέρονται ρητά στη διαταγή. Δεν ισχύουν για τη διοίκηση και τις εκκλησίες», τόνισε ο υπουργός.

«Εάν δεν γίνει τίποτα, θα οδηγηθούμε σε πλήρη αποκλεισμό του συστήματος υγείας. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε και θα είναι τεράστια ανευθυνότητα να μην λάβουμε αυτά τα μέτρα. Γιατί μ’ αυτά προστατεύουμε και τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται και απαιτούν τις παραιτήσεις μας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαμαρτυρίες στην περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας για το κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενάντια στα μέτρα, είναι πολιτικές./ibna