Ρουμανία: Οι υποψήφιοι Υπουργοί του Cioloş περνούν από ακρόαση των επιτροπών

Ρουμανία: Οι υποψήφιοι Υπουργοί του Cioloş περνούν από ακρόαση των επιτροπών

Οι προτεινόμενοι από τον Dacian Cioloş υπουργοί περνούν σήμερα, από ακρόαση από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου, οι οποίες θα γνωμοδοτήσουν σχετικά. Η ψηφοφορία για τη σύνθεση της κυβέρνησης και το κυβερνητικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ο πρόεδρος του  PNL, Florin Cîțu, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ότι οι Φιλελεύθεροι θα εξασφαλίσουν με την παρουσία τους την απαρτία, όμως δεν θα ψηφίσουν ούτε στις επιτροπές ούτε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τους υπουργούς του  USR, που προτείνει ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός Dacian Cioloș.

Ο Citu πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει την επιλογή των πρόωρων εκλογών, από την άλλη μεριά όμως, συμπλήρωσε πως «ό,τι έγινε, έγινε» και ότι είναι ανοικτός σε μια επανάληψη των συζητήσεων με το USR.

Ο αντιπρόεδρος του USR Dan Barna, μιλώντας στο B1 TV παρομοίασε το κόμμα του με τους 300 Σπαρτιάτες που αντιστάθηκαν στον στρατό του Ξέρξη. “Αν και εμείς δεν κάνουμε τίποτα , είπε, η Ρουμανία δεν έχει καμία ελπίδα.  Το USR αύριο θα δείξει ακριβώς αυτό -την ικανότητα και το χαρακτήρα να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση”.

Ο ΓΓ του PNL Dan Vîlceanu, δήλωσε μιλώντας στον Digi24, ότι όταν τους καλέσει ο Klaus Iohannis, οι Φιλελεύθεροι θα πάνε στο Cotroceni με προτεινόμενο Πρωθυπουργό τον Florin Cîțu, μετά από σχετική απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Επίσης, τόνισε ότι θα δηλώσουν “παρών” και δεν θα ψηφίσουν στις επιτροπές και στην Ολομέλεια, διότι «δεν θέλουν να κάνουν ό,τι έκαναν οι συνάδελφοι από το USR, να ψηφίσουν δηλαδή εναντίον των συναδέλφων με τους οποίους συγκυβέρνησαν και με τους οποίους ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κυβερνήσουν ξανά μαζί στο μέλλον»./ibna