Απευθείας πτήσεις μεταξύ Άγκυρας-Βελιγραδίου από τον Δεκέμβρη

Απευθείας πτήσεις μεταξύ Άγκυρας-Βελιγραδίου από τον Δεκέμβρη

Η Σερβία και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για την έναρξη απευθείας εμπορικών πτήσεων μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών, δήλωσε την Παρασκευή ο πρέσβης της Σερβίας.

Σε δήλωσή του, ο Zoran Markovic ανέφερε ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από την AnadoluJet, θυγατρική του τουρκικού αερομεταφορέα Turkish Airlines, δύο φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο από εμπορική άποψη και για περαιτέρω αύξηση της ήδη ζωντανής και συνεχώς αυξανόμενης ανταλλαγής τουριστικών επισκέψεων, αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας και τη βαθύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτών μας», δήλωσε ο Markovic.

Πρόσθεσε ότι «θα προωθήσει νέες ευκαιρίες τόσο για τους Τούρκους όσο και για τους Σέρβους πολίτες να εκτιμήσουν τη συγγένεια και τους κοινούς ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς που χρονολογούνται εδώ και αιώνες».

Ο Markovic είπε ότι οι πτήσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα ανακάλυψης και εμπειρίας των φυσικών θαυμάτων, του πλούσιου πολιτισμού και της γαστρονομίας των δύο χωρών, καθώς και το άνοιγμα μιας σημαντικής τουριστικής αγοράς, υπενθυμίζοντας ότι η Άγκυρα παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στην Κεντρική Ανατολία, ιδίως στην Καππαδοκία.

«Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε ελπίζουμε να αυξήσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων από τις δύο αρχικές σε πολύ περισσότερες», δήλωσε.

«Αυτό σίγουρα θα ανοίξει επίσης νέες δυνατότητες για την προώθηση της ολοένα αυξανόμενης οικονομικής μας αλληλεπίδρασης και την ενίσχυση της ανοδικής τάσης που παρατηρούμε εδώ και πάνω από μια δεκαετία» συμπλήρωσε ο Markovic.

Ο πρέσβης εξέφρασε επίσης την ελπίδα για ταξίδια χωρίς διαβατήριο μεταξύ της Τουρκίας και της Σερβίας.

«Μια περαιτέρω ώθηση στον κοινό μας στόχο θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων συζητήσεων για την καθιέρωση ταξιδιών χωρίς διαβατήριο μεταξύ των πολιτών της Σερβίας και της Τουρκίας, η οποία ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσει πολύ σύντομα», δήλωσε Σέρβος Πρέσβης στην Τουρκία./ibna