Το ΔΣ του ΔΝΤ εμπιστεύεται πλήρως την Διευθύντρια Georgieva

Το ΔΣ του ΔΝΤ εμπιστεύεται πλήρως την Διευθύντρια Georgieva

Την πλήρη εμπιστοσύνη του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, στην νυν Διευθύντρια Kristalina Georgieva, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Η Βουλγάρα Διευθύντρια του ΔΝΤ, κατηγορήθηκε ότι ασκούσε πιέσεις σε υπαλλήλους της Παγκόσμιας Τράπεζας προς όφελος της Κίνας την περίοδο που είχε την διεύθυνση της τράπεζας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, προειδοποίησε την Georgieva ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση και κάθε νέο στοιχείο της έρευνας ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη προς το ΔΝΤ.

Η απόφαση του Δ.Σ. είναι ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν μπορεί να βγει κατηγορηματικά το συμπέρασμα ότι η Georgieva έχει κάνει παραβάσεις κατά την ετοιμασία της κατάταξης “Doing Business 2018“.

«Η εμπιστοσύνη και η εντιμότητα είναι οι θεμέλιοι λίθοι των διεθνών οργανισμών τους οποίους υπηρετώ παραπάνω από 40 χρόνια», δήλωσε η Kristalina Georgieva.

«Η έρευνα αυτή με επηρεάζει αρνητικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά υποστηρίζω αδιαμφισβήτητα την ανεξαρτησία και την εντιμότητα των οικονομικών θεσμών» κατέληξε στη δήλωση της η Βουλγάρα Διευθύντρια του ΔΝΤ./ibna