Τουρκία: Συναντήθηκαν Cavusoglu και Lavrov στο περιθώριο της 60ης επετείου του Κινήματος των Αδεσμεύτων

Τουρκία: Συναντήθηκαν Cavusoglu και Lavrov στο περιθώριο της 60ης επετείου του Κινήματος των Αδεσμεύτων

Σειρά συναντήσεων είχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu στο περιθώριο της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου για την 60η επέτειο του Κινήματος των Αδεσμεύτων στο Βελιγράδι της Σερβίας.

O Mevlut Cavusoglu συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, όπου σύμφωνα με το tweet του Τούρκου ΥΠΕΞ, έγινε επισκόπηση των θεμάτων που συζήτησαν οι Πρόεδροι των δυο χωρών στο Sochi.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Σουδάν και της Αϊτής στη Σερβία όπου βρίσκεται με αφορμή την 60η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Ο Cavusoglu μέσω Twitter ανέφερε ότι στο Βελιγράδι με την υπουργό Εξωτερικών του Σουδάν Mariam al-Sadiq al-Mahdi συζήτησαν τις πολυδιάστατες σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε την στήριξη της Τουρκίας προς το Σουδάν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχετικά με τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αϊτής, Claude Joseph ανέφερε ότι με τον ομόλογο του επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς.

Νωρίτερα ο Mevlut Cavusoglu πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της 60ης Υψηλού Επιπέδου Συνόδου του Κινήματος των Αδεσμεύτων στο Βελιγράδι./ibna