Βουλγαρία: Ηγείται το GERB -SDS με 21,4%, σε νέα δημοσκόπηση της Gallup

Βουλγαρία: Ηγείται το GERB -SDS με 21,4%, σε νέα δημοσκόπηση της Gallup

Εάν οι εκλογές για την Εθνοσυνέλευση ήταν σήμερα, το GERB -SDS θα λάμβανε 21,4%, «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» 15,2%, Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP)  13,4%, το Υπάρχει Τέτοιος Λαός (ΥΤΛ) 12,3%, η Δημοκρατική Βουλγαρία 12,1%, το μειονοτικό MRF – 11,4%, το «Σήκω Όρθιος-Μαφία Έξω» 4,1%, η «Αναβίωση» 3,3%, το VMRO – 2,2%, ενώ άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 4,6%. Αυτό δείχνει η έρευνα για τις εκλογικές συμπεριφορές της Gallup International.

Τα δεδομένα δείχνουν ένα «μπουκέτο» σχηματισμών μετά το GERB-SDS, τα οποία συναγωνίζονται για τη δεύτερη θέση. Η έρευνα δείχνει καθαρά πώς αντικατοπτρίζεται ο νέος σχηματισμός «Συνεχίζουμε για αλλαγή» που ενσωματώνει ψηφοφόρους από τα άλλα κόμματα διαμαρτυρίας, προκαλώντας μετατοπίσεις οι οποίες όμως δεν είναι σταθερές. Αναμένεται στον επόμενο ενάμιση μήνα να φανούν πιο ξεκάθαρα οι τάσεις.

Το νέο κόμμα απευθύνεται πολύ περισσότερο σε ένα εκλογικό σώμα που διαφορετικά θα ψήφιζε τη «Δημοκρατική Βουλγαρία». Πολλοί από τους ψηφοφόρους που θα ήταν ή ήταν ήδη στην περιφέρεια του ΥΤΛ κινούνται επίσης προς το νέο σχηματισμό. Ακόμα και υποστηρικτές του κατά τα άλλα σκληροπυρηνικού BSP, ακόμη και του GERB, δείχνουν ενδιαφέρον για το νέο κόμμα.

Το 50,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις εκλογές. Το 22,6% δηλώνει ότι είναι πιθανό να ψηφίσει. Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον για τις εκλογές αυξάνεται. Μένει να δούμε αν και τι αντίκτυπο θα έχει η συγχώνευση των δύο τύπων εκλογών, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με τις εκλογές της 11ης Ιουλίου./ibna