Από τα Τίρανα ξεκίνησε την περιοδεία της στα Δυτικά Βαλκάνια η Ursula von der Leyen

Από τα Τίρανα ξεκίνησε την περιοδεία της στα Δυτικά Βαλκάνια η Ursula von der Leyen

Ξεκίνησε την επίσκεψη της στα Δυτικά Βαλκάνια από τα Τίρανα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ursula von der Leyen στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΕ με την περιοχή αλλά και την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

«Σήμερα ξεκινάω την επίσκεψή μου στους έξι εταίρους μας στα Δυτικά Βαλκάνια ενόψει της Συνόδου Κορυφής μας την επόμενη εβδομάδα. Το μήνυμά μου είναι σαφές: μοιραζόμαστε ένα κοινό, ευρωπαϊκό μέλλον. Το προετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή. Ξεπερνώντας το COVID, μαζί. Επενδύοντας στρατηγικά. Δίνοντας ευκαιρίες στη νεολαία μας» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνεχίζοντας η Ursula von der Leyen, με νέο tweet σχολίασε την υποδοχή της από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama, «με χαρά ξεκινάω την επίσκεψή μου στα Δυτικά Βαλκάνια από την Αλβανία. Το μήνυμά μου είναι σαφές: το μέλλον της Αλβανίας βρίσκεται στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε αυτή τη δέσμευση. Με καλή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της δικαιοσύνης, η Αλβανία έχει σαφώς επιτύχει. Τώρα πρέπει να το κάνει και η ΕΕ.»

Αναφερόμενη στην προσπάθεια για την εξάλειψη της πανδημίας σημείωσε ότι

«συνεργαζόμαστε χέρι-χέρι για να εξασφαλίσουμε μια διαρκή ανάκαμψη από την πανδημία. Η Team Europe είναι στο πλευρό σας, με 430.000 δόσεις να έχουν δωρηθεί στην Αλβανία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κοινές προτεραιότητες, οι οποίες είναι επιτάχυνση του εμβολιασμού και η δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης με το οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια.»/ibna