Την ανησυχία τους για την περιοχή εξέφρασαν οι Osmani, Đukanović και Komšić

Την ανησυχία τους για την περιοχή εξέφρασαν οι Osmani, Đukanović και Komšić

Μέσω κοινού δελτίου τύπου, οι Πρόεδροι του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Προεδρίας της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Προεδρίας του Κοσσυφοπεδίου, η Πρόεδρος Vjosa Osmani συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Milo Đukanović και το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης, Željko Komšić, στη Νέα Υόρκη , στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Οι τρεις πρόεδροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις και επίσης «τον κοινό στόχο τους να διατηρήσουν τη σταθερότητα ως προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

«Οι τρεις πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία και τον διάλογο για αυτό το θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι τρεις χώρες απέρριψαν πρόσφατα την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» που ξεκίνησε από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Πρόσφατα, υπήρξαν εντάσεις στο Μαυροβούνιο, με αφορμή τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, ενώ οι συνοριακές διελεύσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, στο Jarinje και στο Brnjak, έχουν αποκλειστεί για τέσσερις ημέρες από Σέρβους διαδηλωτές από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, αφού η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο αμοιβαιότητας για πινακίδες κυκλοφορίας από τη Σερβία./ibna