Μαυροβούνιο: Medojević αντί για Abazović;

Μαυροβούνιο: Medojević αντί για Abazović;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Pobjeda του Μαυροβουνίου, κατά τη διάρκεια των μελλοντικών διαπραγματεύσεων για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, το Δημοκρατικό Μέτωπο θα ζητήσει να διοριστεί ο πρόεδρος του Κινήματος για τις Αλλαγές, Nebojša Medojević, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών ασφαλείας. Αρκετές πηγές από την κορυφή του DF επιβεβαίωσαν στην Pobjeda ότι αυτό θα είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ισχυρότερης σε θέσεις πολιτικής ομάδας.

«Ο Abazović δεν φάνηκε στη θέση του συντονιστή, ειδικά όταν πρόκειται για τη διακοπή του λαθρεμπορίου τσιγάρων και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αυτή η λειτουργία πρέπει να ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή στον Nebojša Medojević, επειδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το έργο της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε η πηγή της Pobjeda από την κορυφή του DF.

Σύμφωνα με το σχέδιο του DF, ο Abazović θα είναι υπεύθυνος για τις εξωτερικές υποθέσεις και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως αναπληρωτής πρωθυπουργός. Στις αρχές Ιουνίου, ο Medojević παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή και αναμένει μια ασφαλή θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση.

Ο Medojević και ο ηγέτης της Nova Andrija Mandić επιτέθηκαν στον Abazović σε ξεχωριστές δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης για το γεγονός ότι επέτρεψε και πάλι το λαθρεμπόριο τσιγάρων από το λιμάνι του Bar, κατηγορώντας τον για ανικανότητα.

«Ο Abazović δεν έχει επιτύχει τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του λαθρεμπορίου που περιμένουν οι δυτικοί εταίροι από αυτόν, είναι καιρός να αναλάβουν τη δουλειά σοβαροί παίκτες», δήλωσε ο Medojević σε δήλωσή του για την Pobjeda.

Ο Mandić έγραψε στο Twitter ότι οι αποθήκες στο λιμάνι του Bar είναι και πάλι γεμάτες γιατί, όπως ανέφερε, συνεχίζεται το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο πρωθυπουργός Zdravko Krivokapić ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι συμφωνεί με την ανασυγκρότηση της κυβέρνησης και πολλών υπηρεσιών, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, που περιέχονται σε πέντε αρχές. Μεταξύ άλλων, ο Krivokapić απαιτεί να εκλέξει υπουργούς και ο Abazović να είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να τον θεωρεί συντονιστή του τομέα της ασφάλειας, παρόλο που τον απέκλεισε από την ιεραρχία των γεγονότων στο Cetinje κατά την ενθρόνιση του μητροπολίτη Joankije.

«Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για το ποιοι υπουργοί ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις των υπηρεσιών που καλύπτουν κατά την προηγούμενη περίοδο», αναφέρει η ανακοίνωση του Krivokapić./ibna