Ρουμανία: Cioloș και Barna στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του USR PLUS

Ρουμανία: Cioloș και Barna στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του USR PLUS

O Dacian Cioloș ανεδείχθη νικητής του α’ γύρου των εκλογών για την προεδρία του  USR PLUS εξασφαλίζοντας το 46% των ψήφων έναντι 43,9% του Dan Barna και 10% του Irinel Darău (10%).

Συγκεκριμένα, έλαβαν 15.111 ψήφους ο Dacian Cioloș, 14.404 ο Dan Barna και 3.300 ψήφους ο Irineu Darău.

Καθώς κανείς εκ των τριών συνυποψηφίων δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%, θα πραγματοποιηθεί β’ γύρος, επίσης online, ανάμεσα στους κ.κ. Ciolos και Barna, o οποίος άρχισε το πρωί στις 10.00 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9, επίσης στις 10.00.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κυρωθεί στο συνέδριο του USR PLUS που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της Romexpo, στο Βουκουρέστι. Στη διάρκειά του, σύνεδροι από όλη τη χώρα θα εκλέξουν και τα μέλη του Εθνικού (Πολιτικού) Γραφείου του USR PLUS.

Στο στρατόπεδο του PNL που θα πραγματοποιήσει συνέδριο του κόμματος το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Florin Cîţu δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό B1 TV ότι ο πρόεδρος του PNL, Ludovic Orban και αντίπαλός του στο συνέδριο του κόμματος συμπορεύεται με το USR και το AUR, και ζητεί τις ψήφους του PSD για να ρίξει την ίδια την κυβέρνησή του. Ό,τι ακριβώς έκανε ο Dragnea, παρατήρησε.

Επίσης υπογράμμισε, ότι στο USR PLUS πρέπει να καταλάβουν ότι από τη Δευτέρα, θα συνομιλούν μαζί του ως πρόεδρο του PNL και τους διεμήνυσε ότι κανείς δεν τους παρακαλεί να έρθουν στην κυβέρνηση. Από τη Δευτέρα, τα πράγματα αλλάζουν”, τόνισε ο Florin Cîţu./ibna