Μαυροβούνιο: Ο Medojević πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ένα καταστροφικό λάθος

Μαυροβούνιο: Ο Medojević πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ένα καταστροφικό λάθος

Ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου και ο πρόεδρος του «Κινήματος για Αλλαγή», Nebojša Medojević, ο οποίος επικρίνει εξίσου τον κυβερνών συνασπισμό και την αντιπολίτευση, ανακοίνωσε στη σελίδα της DF στο Facebook ότι είναι απίστευτο ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου διόρισε τον πρόεδρο του κράτους Milo Đukanović ως επικεφαλής αντιπροσωπείας κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Αντί ο πρωθυπουργός (Zdravko Krivokapić) να είναι ο επικεφαλής της κρατικής αντιπροσωπείας στην ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο αναρμόδιος πρωθυπουργός και οι αδαείς του στο υπουργικό συμβούλιο και η κυβέρνηση επέτρεψαν στον επικεφαλής της κρατικής αντιπροσωπείας να μην είναι άλλος από το πραξικόπημα και τον επικεφαλής της μαφίας Đukanović. Αυτό είναι απίστευτη άγνοια και βλακεία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση ηγείται της εξωτερικής πολιτικής του Μαυροβουνίου. Η κυβέρνηση επρόκειτο να υιοθετήσει μια πλατφόρμα για την ετήσια συνέλευση σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έπρεπε να καθορίσει τη σύνθεση και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας. στον ΟΗΕ, εκπροσώπησε την πολιτική της κυβέρνησης (αν υπάρχει) », δήλωσε στην ανακοίνωση ο Nebojša Medojević.

Ο Medojević πιστεύει ότι ο Đukanović  δεν έπρεπε ποτέ να διοριστεί στην αντιπροσωπεία επειδή «ηγήθηκε παράνομων βίαιων διαδηλώσεων κατά της Συνταγματικής Τάξης».

«Έτσι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Μαυροβουνίου θα είναι ο Milo Đukanović και ο υπουργός Εξωτερικών Radulović θα είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Đukanović;» Είναι σαφές ότι ο Đukanović θα χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο των αδαών από την κυβέρνηση και θα παρουσιάσει την πολιτική του DPS και τις προσωπικές του απόψεις στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας να κατηγορεί τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Σερβία, την Κυβέρνηση, το DF, τη Ρωσία… για την  αστάθεια του Μαυροβουνίου. Σίγουρα ο Đukanović δεν θα μιλήσει για τα καρτέλ ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, τους ανεξιχνίαστους φόνους, τη διαφθορά στη δίωξη, τα δικαστήρια, την αστυνομία, τους δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό της Μάλτας Muscat και τη δολοφονία της δημοσιογράφου Galicia Daphne, το ξέπλυμα χρήματος και τα τυχερά παιχνίδια των κινεζικών τριάδων, επιχειρήσεις με τον Αζερμπαϊτζάν δικτάτορα Aliyev, σχέσεις με τον Τούρκο μαφιόζικο Pecker, Λίβυους στο Ινστιτούτο Igalo, πώληση όπλων στο ISIL »επεσήμανε ο Medojević.

Όπως είπε, «πόσο ανίκανος και ηλίθιος πρέπει να είσαι, για να αφήσεις τον Đukanović σε μια σημαντική διεθνή σκηνή και τη δυνατότητα να κανονίσεις συναντήσεις με τον Biden και άλλους κρατικούς πολιτικούς μέσω των αμειβόμενων λόμπι του, οι οποίοι, από τη φύση των πραγμάτων, θα είναι εκεί».

«Είναι αδύνατο να βοηθήσουμε αυτήν την κυβέρνηση επειδή είναι πολύ ανίκανοι για αυτή τη σοβαρή δουλειά. Μπορούσαν τουλάχιστον να θυμηθούν πώς ο Milo τους ταπείνωσε σχετικά με το διορισμό και την απόλυση του πρέσβη, οπότε τώρα είχαν μια ιδανική ευκαιρία να αντιδράσουν αμοιβαία. Η άγνοια του Krivokapić και η ανικανότητα των αποστόλων του μας κόστισε πάρα πολύ και θέτει σε κίνδυνο ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Απλώς, ένας άντρας δεν είναι για αυτή τη δουλειά και πρέπει να παραιτηθεί. Η άγνοια και τα λάθη του είναι πολύ δαπανηρά και πληρώνονται από όλους τους πολίτες του Μαυροβουνίου. Για να μην αναφέρουμε ότι το θέμα θα είναι η κλιματική αλλαγή και ότι η κυβέρνησή μας δεν έχει ακόμη Εθνικό Σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή», κατέληξε ο Medojević σε δήλωσή του./ibna