Βουλγαρία: Χάνουν δυνάμεις τα κόμματα διαμαρτυρίας σε νέα δημοσκόπηση

Βουλγαρία: Χάνουν δυνάμεις τα κόμματα διαμαρτυρίας σε νέα δημοσκόπηση

Εάν οι εκλογές για την Εθνοσυνέλευση γίνονταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα θα ήταν τα εξής: GERB -SDS στο 22,5% των ενηλίκων Βουλγάρων, BSP στο 16,1%. “Δημοκρατική Βουλγαρία” στο 15,8%, «Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι» στο 15,5%, MRF στο 11,9%. Κοντά στο όριο εισόδου φέρετε «Σήκω όρθιος! Έξω η Μαφία» με 4,8%. Κάτω από το όριο βρίσκονται κυρίως δύο σχηματισμοί: η «Ανάσταση» με 3,1% και το «VMRO» με 2,4%, σύμφωνα με την έρευνα της Gallup.

Τα δεδομένα προέρχονται από την ανεξάρτητη τακτική, εθνικά αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της κοινής γνώμης. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 2 και 10 Σεπτεμβρίου, «πρόσωπο με πρόσωπο», μεταξύ 1007 ενήλικων Βουλγάρων.

Η έρευνα δεν μπορεί να καθορίσει κατηγορηματικά την υποστήριξη για τον νεοσύστατο σχηματισμό των Kiril Petkov και Asen Vassilev – καθώς το πεδίο της έρευνας βρίσκεται πριν από την ανακοίνωση των προθέσεών τους. Και οι δύο είναι από τις πολιτικές προσωπικότητες στη χώρα μας με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσωπική βαθμολογία. Για όλους τους όρους της αναφοράς της προσωπικής εμπιστοσύνης, με τον Borissov, για παράδειγμα, είναι 15,1% (το οποίο είναι ιστορικό ελάχιστο για αυτόν), ενώ με τον Kiril Petkov αυτόν τον μήνα είναι 33,8%, γεγονός που τον κατατάσσει μεταξύ των πρώτων κατάταξη των πιο δημοφιλών πολιτικών, με επικεφαλής τον Rumen Radev (με προσωπική εμπιστοσύνη 65,5% αυτόν τον μήνα).

Το 47,1% δηλώνει ότι σίγουρα σκοπεύει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές. Ένα άλλο 23,8% πιθανότατα θα ψήφιζε, αλλά ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βούλγαροι είναι πιθανό να ψηφίσουν, με την έρευνα να μην υπολογίζει τις ψήφους στο εξωτερικό. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της διεξαγωγής κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών την ίδια ημέρα./ibna