Οικοδεσπότης στην 8η Σύνοδο Κορυφής EUMED 9 ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Οικοδεσπότης στην 8η Σύνοδο Κορυφής EUMED 9 ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, θα λάβει μέρος στην 8η Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην 8η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9, η οποία θα ξεκινήσει στις 17:00, θα λάβουν μέρος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sánchez, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Robert Abela, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša και ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Augusto Santos Silva.

Είναι η πρώτη παρουσία στη Σύνοδο της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković.

Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.

Πριν από το δείπνο που θα παραθέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου EUMED9 περί τις 20:30, οι ηγέτες των Ευρωμεσογειακών χωρών θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ/ibna