Βουλγαρία: Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πραγματοποιήσει τις πρόωρες εκλογές στις 14 Νοεμβρίου

Βουλγαρία: Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πραγματοποιήσει τις πρόωρες εκλογές στις 14 Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Rumen Radev, παρουσίασε τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα προετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές και τακτικές προεδρικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου. Για πρώτη φορά στη Βουλγαρία, μια υπηρεσιακή κυβέρνηση διαδέχεται προηγούμενη, επίσης, υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα, ένα βήμα μπροστά για την υπέρβαση των πολιτικών προκαταλήψεων που σταματούν την ανάπτυξη της χώρας. Έχετε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα. Δυστυχώς, η πολιτική τάξη δεν δέχτηκε το μοντέλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα μηνύματα της κοινωνίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Rumen Radev κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας ο Βούλγαρος Πρόεδρος, σημείωσε ότι «η προσωρινή κυβέρνηση πραγματοποίησε δίκαιες εκλογές, μείωσε την εξαγορά ψήφων. Η κυβέρνηση αποκάλυψε τη βαριά κληρονομιά, το ολιγαρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, την ανομία μεγάλων έργων υποδομής, έριξε φως και ματαίωσε πολλά σχέδια διαφθοράς και αντιτάχθηκε στο μοντέλο του κατακτημένου κράτους. Επιτεύχθηκε ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης – σε έσοδα και ιστορικά χαμηλή ανεργία. Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον προϋπολογισμό, εντείνοντας την κοινωνική πολιτική για τους πιο ευάλωτους. Ενημερώσαμε τις συντάξεις. Το σχέδιο ανάκαμψης βελτιώνεται», είπε ο Radev.

«Προστατεύσαμε τις τελευταίες παρθένες παραλίες στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Σταματήσαμε την εισαγωγή και αποτέφρωση επικίνδυνων αποβλήτων. Η προσωρινή κυβέρνηση ελέγχει την ενεργειακή κρίση. Έλεγξε το χάος στην κρίση με τον COVID-19 και οργάνωσε την εκπαίδευση παρακολούθησης στο σχολείο», επεσήμανε ο πρόεδρος.

Αποδείξατε ότι η δημοκρατική αλληλεπίδραση είναι δυνατή, επεσήμανε ο Rumen Radev και πρόσθεσε: «Αυτό είναι κεφάλαιο για το πολιτικό μέλλον της πατρίδας. Με τη δραστηριότητά σας αποκαταστήσατε μέρος της εμπιστοσύνης των Βουλγάρων στους θεσμούς»

Ο Stefan Yanev παραμένει πρωθυπουργός και στην νέα κυβέρνηση, στην οποία μπαίνουν τρεις νέοι υπουργοί. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο Valeri Beltchev, υπουργός Οικονομίας η Daniela Vizjeva και υπουργός μεταφορών ο Hristo Alexiev./ibna