Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Kurti – Lajčák

Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Kurti – Lajčák

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.

Η συνάντηση με τον Miroslav Lajčák, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο Kurti μέσω δελτίου τύπου έδωσε λεπτομέρειες για την συνάντηση.

Η πρόοδος της διαδικασίας διαλόγου στις Βρυξέλλες, μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, καθώς και τα επόμενα βήματα αυτής της διαδικασίας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο πρωθυπουργός Kurti επανέλαβε ότι στο διάλογο το Κοσσυφοπέδιο είναι ισότιμο μέρος και όχι θέμα, η πραγματικότητα πρέπει να γίνει αποδεκτή και να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και των δύο χωρών, μέσω μιας σταθερής και λειτουργικής συμφωνίας, η οποία επικεντρώνεται στην αμοιβαία αναγνώριση.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Miroslav Lajčák έγραψε, ότι είχε μια ουσιαστική και πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Albin Kurti.

«Ξεκίνησα την επίσκεψή μου στο Κοσσυφοπέδιο με μια ουσιαστική και πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Albin Kurti σχετικά με την πορεία των εργασιών και τις προσδοκίες μας από τον διάλογο» έγραψε ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ./ibna