Μαυροβούνιο: Krivokapić και Abazović σε επίθεση διπλωματίας αύριο

Μαυροβούνιο: Krivokapić και Abazović σε επίθεση διπλωματίας αύριο

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Zdravko Krivokapić, θα ταξιδέψει αύριο, 14 Σεπτεμβρίου, στα Τίρανα, όπου θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel. Την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dritan Abazović θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με αρκετούς αξιωματούχους της ΕΕ.

Η διμερής συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Krivokapić και της Καγκελαρίου Merkel είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα, μετά από ένα γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παραστούν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Το θέμα της κοινής συνάντησης με τους ηγέτες των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι η περιφερειακή συνεργασία και η βελτίωσή της.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Krivokapić είχε μια διαδικτυακή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο τον Φεβρουάριο, στην οποία επεσήμανε ότι η συνεργασία με τη Γερμανία είναι ένας καλός τρόπος και κίνητρο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία του Μαυροβουνίου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ένταξη στην ΕΕ, αλλά εξίσου απαραίτητο για το ίδιο το Μαυροβούνιο. Η Merkel χαιρέτισε τη δέσμευση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου στην περιφερειακή συνεργασία και επανέλαβε ότι η Γερμανία θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος του Μαυροβουνίου στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Dritan Abazovic, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Charles Michel, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Miroslav Lajcak, ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για τα Βαλκάνια και Ειδικός Εκπρόσωπος για το Διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινα, και με τη Sophie Wilmes, Αντιπρόεδρο του Βασιλείου του Βελγίου.

Επίσης, σχεδιάζεται μέσω διμερών συναντήσεων, καθώς και συνάντησης με τη διασπορά του Μαυροβουνίου στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Abazovic./ibna