Τουρκία: Ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης εκλέχτηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων

Τουρκία: Ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης εκλέχτηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Borsa Istanbul, Korkmaz Ergun, εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της διάσημης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE), ανακοίνωσε την Παρασκευή το τουρκικό χρηματιστήριο.

«Ως μέλος του WFE από το 1992, το Borsa Istanbul έχει κάνει μεγάλα βήματα στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής της, ενώ έχει λόγο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με την εκλογή του CEO Korkmaz Ergun ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνέλευσης» αυτήν την Πέμπτη, αναφέρεται σε δήλωση του Borsa Istanbul.

Άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Χρηματιστηρίων είναι από τις ΗΠΑ (Nasdaq, Chicago Commodity Exchange, Chicago Options Exchange), Σιγκαπούρη, Ελβετία, Βραζιλία, Βερμούδες, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία, Κολομβία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Γερμανία, Νότια Αφρική, και την Κίνα.

Σχολιάζοντας τις εκλογές, ο Ergun είπε: «Θα ενισχύσουμε τα κανάλια επικοινωνίας μας με διεθνείς επενδυτές μέσω νέων πρωτοβουλιών».

Ο Ergun τόνισε ότι το χρηματιστήριο της Τουρκίας στοχεύει να παρέχει στους διεθνείς επενδυτές ακριβείς πληροφορίες, δείχνοντας ότι μπορούν να λάβουν υποστήριξη από το “Borsa Istanbul” όποτε το χρειαστούν και να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό μακροπρόθεσμο διάλογο για την επίλυση ζητημάτων και την ενθάρρυνση περαιτέρω επενδύσεων.

«Η συμμετοχή μας στο Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων, μαζί με δεκαεπτά κορυφαία Χρηματιστήρια από όλες τις ηπείρους, θα χρησιμεύσει ως γέφυρα για τη συμβολή στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων της βιομηχανίας, τη σύνδεση με διεθνείς ομολόγους και την προώθηση της διεθνούς προβολής μας» πρόσθεσε./ibna