Σερβία: Vučić και Dacić συνεχίζουν τη συνεργασία SNS και SPS

Σερβία: Vučić και Dacić συνεχίζουν τη συνεργασία SNS και SPS

Υπάρχει πλήρης αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία και η γνώμη μου είναι ότι ο κοινός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές πρέπει να είναι ο πρόεδρος του SNS, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του SPS Ivica Dacic, μετά από συνάντηση με την αντιπροσωπεία του SNS.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι ο αρχηγός του SNS, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, άφησε τη δυνατότητα στο SPS να αποφασίσει μόνος του εάν θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές μαζί με το SNS, θα έχει μία λίστα ή ξεχωριστές λίστες.

Η συνεδρίαση των ηγεσιών του SNS και του SPS ήταν αφιερωμένη στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων στην υλοποίηση των στόχων της πολιτειακής και της εθνικής πολιτικής, καθώς και στις προετοιμασίες για τις επερχόμενες εκλογές, ολοκληρώθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας.

Επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων ήταν ο Πρόεδρος της Σερβίας και του SNS, Aleksandar Vučić και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Ivica Dacić.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Dacić είπε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική.

«Φυσικά, αρχικά μιλήσαμε για πολιτική, στόχους και σχέδια με αμοιβαία ικανοποίηση λόγω των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν από το 2012 έως σήμερα. Και όταν πρόκειται για τη χρηματοοικονομική πολιτική, τον αγώνα για τη διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια και όλα όσα έχουμε κάνει σε άλλους τομείς. Η κοινή εκτίμηση της σημερινής συνάντησης είναι αυτό που είπε ο Vučić, και αυτό είναι ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τη συνεργασία με το SPS την περίοδο μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – είπε ο Dacić και πρόσθεσε ότι το βασικό θέμα ήταν τα συμφέροντα της Σερβίας.

Όσον αφορά τις εκλογές, είπε ότι δεν είναι μυστικό ότι θα διεξαχθούν στις 3 Απριλίου και πρόσθεσε ότι υπήρχαν άλλες δύο ημερομηνίες που ακυρώθηκαν, και αυτές είναι 10 και 17 Απριλίου.

«Εν αναμονή όσων ανακοινώθηκαν ότι θα προετοιμαστεί κοινή επίθεση της αντιπολίτευσης έξω και μέσα, είναι σαφές ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη και κατανόηση μεταξύ των δύο κομμάτων, δηλαδή ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μετά τις εκλογές. Όταν μιλάμε για υποψήφιο πρόεδρο, η γνώμη μου ήταν πάντα ότι πρέπει να υπάρχει ένας κοινός υποψήφιος. Όταν λέω ένα, σίγουρα δεν εννοώ βοηθό, αντιπρόεδρο, αναπληρωτή και παρόμοια. Αυτός ο υποψήφιος πρέπει οπωσδήποτε να είναι ο πρόεδρος του SNS, έχοντας κατά νου ότι ήταν και ο κοινός μας υποψήφιος και την προηγούμενη φορά» υπογράμμισε.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι ποιος θα ήταν ο υποψήφιος στις εκλογές δεν ήταν θέμα στην κοινή συνάντηση του SNS και του SPS.

Ανέφερε ότι ο Vučić επεσήμανε ότι ήταν σημαντικό για τα δύο κόμματα να αναπτύξουν περαιτέρω αμοιβαία εμπιστοσύνη και δουλειά και ότι μια τέτοια σχέση θα συνεχιστεί σίγουρα μετά τις επόμενες εκλογές, καθώς και ότι όταν είναι ώρα να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις, είναι μέχρι το SPS να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση και τι μορφή θα πάρει η κοινή προσέγγιση και απόδοση.

Πρόσθεσε ότι το SPS θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον εταίρο συνασπισμού United Serbia. Δήλωσε επίσης ότι ο διακομματικός διάλογος με τα κόμματα θα συνεχιστεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου χωρίς τη μεσολάβηση ξένων και ότι θα συνεχιστεί στις 17 και 18 με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών./ibna