Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου Πρίστινα

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου Πρίστινα

Οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου πιθανότατα θα συναντηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου Βελιγραδίου Πρίστινα στις Βρυξέλλες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώθηκε από τη Blic, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti.

Η ημερομηνία αυτή συμφωνήθηκε, όπως αναφέρει το Radio Free Europe, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για διάλογο, Miroslav Lajcak, την Πέμπτη με τους κύριους διαπραγματευτές από την Πρίστινα, τον Besnik Bilimi και το Βελιγράδι, Petar Petković.

Ο Lajcak ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η ατζέντα της διήμερης συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά θα γίνει προεργασία για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης μεταξύ του Σέρβου προέδρου Aleksandar Vučić και του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης τον Σεπτέμβριο.

Kurti και Vučić συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 19 Ιουλίου φέτος, όπου κυριαρχούσε μια τεταμένη ατμόσφαιρα, ενώ δεν υπήρξαν συγκεκριμένα βήματα προς την εναρμόνιση των θέσεων. Στο τέλος της συνάντησης, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ αναγνώρισαν ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος./ibna