Μαυροβούνιο: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.500 κιλά κοκαΐνης

Μαυροβούνιο: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.500 κιλά κοκαΐνης

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου βρήκε 1.205 πακέτα κοκαΐνης σε μια αποθήκη στη Zeta και συνέλαβε δύο άτομα. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το συνολικό βάρος των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν είναι πάνω από 1.500 κιλά, που είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη κατάσχεση που έγινε ποτέ στο Μαυροβούνιο.

Η αστυνομία εξέδωσε μια σύντομη δήλωση στην οποία λέγεται ότι τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν σε μια αποθήκη στο Mojanovići. Φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, τα ναρκωτικά βρισκόταν σε αποστολή μπανανών. Υπάρχει υποψία ότι η αποστολή έφτασε με πλοίο μέσω του λιμανιού του Bar. Είναι ενδιαφέρον ότι τα περισσότερα πακέτα είναι σημειωμένα και μερικά από αυτά έγραφαν “COVID”.

Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκε και η αστυνομία απέκλεισε αρκετούς δρόμους κοντά στην Αστυνομική Διοίκηση λόγω της δράσης, με τον κωδικό «187». Η δράση, όπως σημειώνεται στη δήλωση, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αστυνομία και την τελωνειακή διοίκηση του Μαυροβουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, Dritan Abazović, σε ανάρτησή του στο Twitter, συνεχάρη την αστυνομία και τα τελωνεία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Τι επιτυχία της αστυνομίας του Μαυροβουνίου. Συγχαίρω το Υπουργείο Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, τον διευθυντή, τη διεύθυνση και τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διοίκησης, καθώς και την Τελωνειακή Διοίκηση για την ιστορική κατάσχεση κοκαΐνης », έγραψε ο Abazović.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου κάνει αυτό που υποσχέθηκε και ότι “αυτή η χώρα δεν θα είναι χώρα εγκλήματος”.

Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών έχουν καλή γνώση από καιρό των λιμανιών της Μεσογείου στην περιοχή και η κοκαΐνη κρύβεται συχνότερα στις αποστολές μπανάνας. Πριν από μερικούς μήνες, η κροατική αστυνομία βρήκε 585 κιλά κοκαΐνης σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Ploče, το οποίο δεν παραλήφθηκε για περαιτέρω μεταφορά. Η δήλωση ανέφερε ότι υπήρχαν μπανάνες στο κιβώτιο.

Πρόσφατα, επίσης στο Ploče, 18 κιλά κοκαΐνης ανάμεσα σε μπανάνες περιπλανήθηκαν στο εμπορικό κέντρο “Lidl”. Ένας εργαζόμενος που πήγε να αποσυσκευάσει τα φρούτα βρήκε τα ναρκωτικά στο κουτί./ibna