Αλβανία: Θα στεγάσουμε 4000 Αφγανούς πρόσφυγες, δήλωσε ο Rama στο CNN

Αλβανία: Θα στεγάσουμε 4000 Αφγανούς πρόσφυγες, δήλωσε ο Rama στο CNN

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama παραχώρησε συνέντευξη στη Bianna Golodryga, δημοσιογράφο του έγκριτου αμερικανικού ΜΜΕ CNN. Ο Edi Rama μίλησε για την κατάσταση των Αφγανών προσφύγων και το άνοιγμα των θυρών από τους Αλβανούς για το καταφύγιό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

“Πριν από 30 χρόνια ήμασταν Αφγανοί για τους Ιταλούς αδελφούς μας, οπότε κανείς δεν καταλαβαίνει την κατάστασή τους καλύτερα από εμάς. Όταν δεν είσαι πολύ πλούσιος, οι αναμνήσεις είναι πολύ πλούσιες. Δεν πρόκειται για την πίστη ή το χρώμα, είναι για ανθρώπους, εμείς πρέπει να τους δώσουμε καταφύγιο σε μια στιγμή βαθιάς κρίσης. Δεν σκέφτηκα την τέχνη όταν βγήκα στους δρόμους για να ζητήσω αλλαγή καθεστώτος. Πώς μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν; Πώς μπορούμε να τους κλείσουμε την πόρτα σε μια τέτοια εποχή, όταν η χώρα έχει πνιγεί από τον πόλεμο;»

Ο πρωθυπουργός Edi Rama ενημέρωσε ότι ο αριθμός των Αφγανών που θα φιλοξενήσει η Αλβανία είναι περίπου 4000. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά θα έρθουν 2000, τους οποίους θα ακολουθήσουν άλλοι 2000.

«2000 που έχουν καταγραφεί και άλλοι 2000 που εργαζόμαστε για να περιμένουμε. Θα υπάρξουν περίπου 4000 χιλιάδες», είπε ο Rama./ibna