Ευχαρίστησε την Αλβανία ο Soreca για την φιλοξενία Αφγανών πολιτών

Ευχαρίστησε την Αλβανία ο Soreca για την φιλοξενία Αφγανών πολιτών

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, πρέσβης Luigi Soreca επανέλαβε σήμερα τους επαίνους της ΕΕ για την ετοιμότητα της Αλβανίας να παράσχει προσωρινό καταφύγιο στους Αφγανούς που έχουν ανάγκη.

Για το θέμα αυτό, ο Πρέσβης Soreca συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, Olta Xhaçka και τον Υπουργό Εσωτερικών, Bledi Çuçi.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με το νομικό τους καθεστώς, τους ελέγχους ασφαλείας και την ελευθερία κινήσεων.

«Καλές συζητήσεις σήμερα με τους υπουργούς Olta Xhaçka και Bledi Çuçi. Επανέλαβα τον έπαινο της ΕΕ για την ετοιμότητα της Αλβανίας να παράσχει προσωρινό καταφύγιο σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη. Και οι δύο υπουργοί με ενημέρωσαν για τις τρέχουσες προετοιμασίες για τη φιλοξενία ευάλωτων Αφγανών. Αναφερθήκαμε σε σημαντικά ζητήματα του νομικού τους καθεστώτος, των ελέγχων ασφαλείας και της ελεύθερης κυκλοφορίας. Ο αφγανικός λαός αξίζει να ζει με σιγουριά, ασφάλεια και αξιοπρέπεια» έγραψε ο Soreca στο Twitter./ibna