Μαυροβούνιο: Ο Abazović επισκέφθηκε το ANB και τόνισε ότι δεν υπάρχει ξένος στρατός στη χώρα

Μαυροβούνιο: Ο Abazović επισκέφθηκε το ANB και τόνισε ότι δεν υπάρχει ξένος στρατός στη χώρα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dritan Abazović επισκέφθηκε την Τετάρτη τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας (ANB), όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Dejan Vukšić και τους συνεργάτες του.

Το ANB προστατεύει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου και έχει την ενεργό υποστήριξη της κυβέρνησης για όλες τις δραστηριότητές του. Αντάλλαξα απόψεις με τον Διευθυντή Vukšić για όλες τις προκλήσεις ασφάλειας στη χώρα μας και μπορώ να πω ότι δεσμευόμαστε από κοινού για την επίτευξη στόχων προς όφελος του Μαυροβουνίου. Αυτή τη στιγμή, η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη είναι προτεραιότητες και η ANB συμβάλλει σημαντικά σε τέτοιες διαδικασίες, δήλωσε ο Abazović.

Ο Abazović και ο Vukšić επισκέφθηκαν αρκετούς κύριους τομείς της ANB. Ανέφεραν ότι η συνεργασία της ANB με διεθνείς εταίρους είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, γεγονός που επηρεάζει την αξιοπιστία του Μαυροβουνίου και των υπηρεσιών του.

Ο Vukšić ενημέρωσε τον Abazović για τις κύριες δραστηριότητες που αναλαμβάνει η ANB αυτή τη στιγμή. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τα έργα προτεραιότητας που θα πρέπει να υλοποιήσει η ANB το επόμενο διάστημα.

«Τα άρθρα των μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να ρίξουν σκιά στο έργο των υπηρεσιών ασφαλείας ή να δημιουργήσουν διχόνοια μεταξύ των ηγετών είναι εντελώς λανθασμένα και αποσκοπούν στην κατάρρευση των θεσμών του συστήματος και στην καταστροφή της διεθνούς φήμης του Μαυροβουνίου. Δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε το έγκλημα, τον εξτρεμισμό και να κάνουμε το Μαυροβούνιο ένα προοδευτικό και πλούσιο κράτος για όλους τους πολίτες του. Είμαι πεπεισμένος ότι η ANB και όλοι οι υπάλληλοί της είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο», κατέληξε ο Abazović.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την εθνική ασφάλεια Miodrag Lakovi.

Νωρίτερα, ο Abazović ανάρτησε μια δήλωση με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στην οποία είπε ότι δεν υπάρχει ξένος στρατός στο Μαυροβούνιο, ούτε θα υπάρχει.

Κάλεσε τους πολίτες να μην ακούσουν την καθημερινή προπαγάνδα, η οποία, όπως είπε, έχει στόχο να διαταράξει τις εθνοτικές σχέσεις στο Μαυροβούνιο. Ο Abazović λέει ότι πιθανότατα θα υπάρχουν όλο και περισσότερα τέτοια κείμενα στα μέσα ενημέρωσης τις επόμενες ημέρες.

«Ας κάνουμε τα πάντα μαζί για να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα και να ακολουθήσουμε τον δρόμο της προόδου και του ευρωπαϊκού μέλλοντος του Μαυροβουνίου! Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και τον πλήρη σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος του Μαυροβουνίου », δήλωσε ο Abazović στο βίντεο.

«Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας προστατεύει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου και έχει την ενεργό υποστήριξη της κυβέρνησης για όλες τις δραστηριότητές του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου./ibna