Ρουμανία: Ο Orban καταγγέλλει τον Cîţu για εκκαθαρίσεις στο PNL

Ρουμανία: Ο Orban καταγγέλλει τον Cîţu για εκκαθαρίσεις στο PNL

Ο Ludovic Orban καταγγέλλει τις «εκκαθαρίσεις» που πραγματοποίησε ο Florin Cîţu στο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL), οι οποίες στοχοποιούσαν κυρίως τους   φιλελεύθερους που υποστηρίζουν τον Ludovic Orban για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Έδωσε παραδείγματα ατόμων που έχουν διωχθεί από το κόμμα, συμπεριλαμβανομένων 17 συναδέλφων στην Τιμισοάρα, αλλά και γενικών επιθεωρητών σχολείων στη  Brăila,  το Βουκουρέστι και το  Argeş.

«Πολλοί άνθρωποι απολύθηκαν από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα επειδή ήταν υποστηρικτές μου. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι φυσιολογικό. Μερικοί από τους συναδέλφους μου μπορεί να φαντάζονται ότι είναι στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά όχι, είμαστε πράγματι στο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα», δήλωσε ο Ludovic  Orban.   Ξεκίνησε  επίσης,  μια νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Florin Cîțu σχετικά με τις τιμές των βασικών προϊόντων και την απόφαση να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών Alexandru Nazare χωρίς να τον συμβουλευτεί.

«Ο Πρόεδρος του PNL πρέπει να απολαμβάνει τον σεβασμό, ειδικά επειδή αυτός ο   πρόεδρος έχει βγάλει το κόμμα από μια κατάσταση διάλυσης και δυσπιστίας και το έχει μετατρέψει σε νικηφόρο κόμμα, το πιο ισχυρό κόμμα της Ρουμανίας, του κύριου κυβερνώντος κόμματος. Εάν ο Πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος δεν σέβεται τον πρόεδρο του PNL, δεν μπορείτε να ζητάτε από τους Ρουμάνους πολίτες να τον σέβονται ή να σέβονται το PNL στο σύνολό του»,   δήλωσε ο  Ludovic  Orban,  στο  B1tv.

Ο φιλελεύθερος  ηγέτης δήλωσε επίσης ότι στο επόμενο συνέδριο του PNL, δεν θα εκλεγεί μια «νικήτρια ομάδα», αλλά ο πρόεδρος του κόμματος.

«Μεταξύ μου και του Florin Cîţu, υπάρχει ένας διαγωνισμός. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναλύσω την υποψηφιότητά μου: ποιος είμαι, τι έχω κάνει για το PNL, τι είμαι ακόμα σε θέση να κάνω για το PNL και σε ποιο βαθμό ο

αντίπαλός μου είναι συγκρίσιμος με εμένα σε αυτόν τον διαγωνισμό όπου τα στοιχήματα είναι σημαντικά και όπου ο νικητής θα πάρει τα πάντα», επιβεβαίωσε ο Ludovic Orban, χωρίς ωστόσο να μετανιώνει για το γεγονός ότι πρότεινε τον  Florin Cîţu ως πρωθυπουργό./ibna