Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να εμβολιαστούν

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να εμβολιαστούν

Η αμερικανική πρεσβεία στην Πρίστινα προέτρεψε τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό και επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δωρίσουν πάνω από 700.000 δόσεις εμβολίων στο Κοσσυφοπέδιο μέσω του μηχανισμού COVAX.

Η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook ανέφερε ότι το δώρο από τον αμερικανικό λαό είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά εμβολίων στο Κοσσυφοπέδιο από οποιαδήποτε χώρα ή οργανισμό.

«Αυτό το δώρο από τον αμερικανικό λαό είναι η μεγαλύτερη δωρεά εμβολίου στο Κοσσυφοπέδιο από οποιαδήποτε χώρα ή οργανισμό. Όταν ολοκληρωθεί, η δωρεά των ΗΠΑ θα ανεβάσει σε πάνω από 700.000 τον αριθμό των δόσεων που παραδίδονται μέσω του μηχανισμού COVAX… Τα περισσότερα εμβόλια είναι στο δρόμο. Αλλά τα εμβόλια λειτουργούν μόνο εάν εμβολιαστούν άτομα. Σας παρακαλώ – εμβολιαστείτε για να προστατέψετε τον εαυτό σας, τις οικογένειές σας και τις κοινότητές σας. Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον COVID-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ δώρισαν στις αρχές του Κοσσυφοπεδίου την πρώτη δόση των 503.100 δόσεων εμβολίου Pfizer. Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε σε δήλωσή της ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά εμβολίου COVID-19 από οποιαδήποτε χώρα ή οργανισμό στο Κοσσυφοπέδιο. «Με αυτές τις δόσεις, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα είναι σε θέση να εμβολιάσει πλήρως και να προστατεύσει τους πολίτες της, φέρνοντάς την 20 % πιο κοντά στην επίτευξη του συνολικού στόχου εμβολιασμού», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία.

Το Κοσσυφοπέδιο παρουσίασε αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από τον COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες παρά τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβολιασμού. Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κοσσυφοπεδίου κατά την ενημέρωση της Κυριακής ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι πέθαναν από τον COVID-19 και 1.682 κρούσματα βρέθηκαν θετικά τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, υπάρχουν 19.695 ενεργά κρούσματα COVID-19 στο Κοσσυφοπέδιο./ibna