Ρουμανία: Ο Orban υπέβαλε επίσημα, υποψηφιότητά για Πρόεδρος του PNL

Ρουμανία: Ο Orban υπέβαλε επίσημα, υποψηφιότητά για Πρόεδρος του PNL

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ ο νυν πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Ludovic Orban, ο οποίος διεκδικεί μια νέα θητεία στην ηγεσία του κόμματος, υπέβαλε επίσημα, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Στο πολιτικό του πρόγραμμα, ο Ludovic Orban επιβεβαιώνει ότι για αυτόν δεν είναι ζήτημα «προσωπικής μάχης», αλλά αγώνας για αρχές και αξίες.

Όπως είπε είναι πεπεισμένος ότι έχει “τις ικανότητες, την ενέργεια, τη δύναμη, και την αφοσίωση” για να συνεχίσει να οδηγεί το PNL προς “νέες πολιτικές νίκες” προς το συμφέρον της Ρουμανίας.

Επιπλέον,  υπόσχεται   στους   ψηφοφόρους του PNL να αυξήσουν τις κυβερνητικές επιδόσεις, να διασφαλίσουν τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, να εφαρμόσουν επιταχυνόμενη αποκέντρωση και να παραχωρήσουν περισσότερη εξουσία λήψης αποφάσεων και περισσότερους οικονομικούς πόρους στις τοπικές αρχές.

Το Digi 24 χαρακτηρίζει το πολιτικό πρόγραμμα του Ludovic Orban ως «συντηρητική κίνηση» με στόχο την επιβεβαίωση, προώθηση και  υπεράσπιση των θεμελιωδών   αξιών   του   PNL και του «σύγχρονου ρουμανικού έθνους»,  δηλαδή των ατομικών   δικαιωμάτων και ελευθεριών, της οικογένειας, της Χριστιανικής πίστης  και του έθνους./ibna