Μαυροβούνιο: Η τουριστική περίοδος είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι

Μαυροβούνιο: Η τουριστική περίοδος είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι

Αυτή η τουριστική περίοδος είναι ασύγκριτα καλύτερη από πέρυσι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων του Μαυροβουνίου, Orhan Hodžić, στο πρωινό πρόγραμμα του TV Montenegro. Πιστεύει ότι η εθνική αεροπορική εταιρεία του Μαυροβουνίου άρχισε να λειτουργεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ακολούθησε τη σοβαρή τουριστική περίοδο με τον σωστό τρόπο.

Ο Hodžić είπε ότι είναι αμφιλεγόμενο εάν αυτή η σεζόν έπρεπε να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί με αυτόν τον τρόπο, επειδή η κατάσταση της υγείας του πληθυσμού και των τουριστών κινδύνευε λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Είναι καλό που τα σύνορα είναι ανοιχτά, ειδικά για τις χώρες της περιοχής, έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Σερβία, τη Β -Ε. Έρχονται Αλβανοί. Η περιοχή έχει συγκεντρωθεί στο Μαυροβούνιο και έχει γίνει μια μεγάλη άνθηση, αλλά πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό – είναι ένα μεγάλο ερώτημα, γιατί υπάρχουν μεγάλες στήλες και πλήθη», είπε ο Hodžić.

Είπε ότι παραμένει το ερώτημα αν θα πραγματοποιηθεί η μετα-σεζόν, η οποία εξαρτάται από την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και την περιοχή.

Ο Hodžić είπε ότι το Μαυροβούνιο έδωσε τις σωστές τιμές για διαμονή στα ξενοδοχεία φέτος, αν και όλα τα άλλα ήταν ακριβά.

Μιλώντας για το έργο της νέας αεροπορικής εταιρείας, είπε ότι το Μαυροβούνιο ίδρυσε την Air Montenegro σε μόλις τέσσερις μήνες και η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Με ένα αεροπλάνο να της ανήκει και ένα να νοικιάζεται, η Air Montenegro ακολούθησε τη σοβαρή τουριστική περίοδο στις δυνατότητές της και στο ρεαλιστικό της πλαίσιο. Οι Σλοβένοι δεν είναι ακόμη σε θέση να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία μετά τη χρεοκοπία της Adria Airways », υπενθύμισε ο Hodžić.

Είπε ότι ολόκληρη η τουριστική οικονομία και οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν τη μέγιστη υποστήριξη στη διαχείριση της Air Montenegro επειδή ο αγώνας τους ήταν απίστευτος.

«Έφεραν καλά αποτελέσματα, επανασυνδέοντας την Ποντγκόριτσα και το Tivat με ορισμένους προορισμούς με τους οποίους δεν συνδέονταν. Για πτήσεις μεταξύ Ποντγκόριτσα και Βελιγράδι, και Tivat με Βελιγράδι, που ήταν ακριβές στην Air Serbia, η Air Montenegro κατάφερε να τις ισορροπήσει και να προσφέρει τις σωστές τιμές», δήλωσε ο Hodžić.

Χάρη στην Air Montenegro, όπως είπε, δόθηκε επίσης η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία του Μαυροβουνίου να εργαστούν./ibna