Βουλγαρία: Άκαρπη η πρώτη διερευνητική εντολή

Βουλγαρία: Άκαρπη η πρώτη διερευνητική εντολή

Άκαρπη αποδείχτηκε η διερευνητική εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης από το κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» με υποψήφιο Πρωθυπουργό τον Plamen Nikolov.

Παρόλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, μετά από επαναληπτική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές αποφάσισαν ότι απέτυχε η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την συνέχιση της Συνταγματικής Διαδικασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Rumen Radev να αναθέτει την διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα κι αν χρειαστεί και στο τρίτο κόμμα. Πάντως ο συνασπισμός GERB-SDS έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την διερευνητική εντολή που θα του δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Σίγουρα θα δοθεί και τρίτη εντολή, διότι αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά το κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» δεν θα υποστηρίξει καμιά κυβέρνηση η οποία θα προταθεί», είπε ο βουλευτής του ΥΤΛ Filip Stanev, μιλώντας εξ ονόματος του κόμματος. «Όταν φτάσει η στιγμή εκείνη, τότε θα αποφασίσουμε αν θα αποχωρήσουμε από το κοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία για την τρίτη εντολή», επεσήμανε ο βουλευτής./ibna