Σλοβενία: Νέα πτήση συνδέει τη Λιουμπλιάνα με τη Μαδρίτη

Σλοβενία: Νέα πτήση συνδέει τη Λιουμπλιάνα με τη Μαδρίτη

Από τη Δευτέρα η Λιουμπλιάνα συνδέεται με την ισπανική πρωτεύουσα, Μαδρίτη, μέσω της νεοσύστατης πτήσης που εκτελεί ο ισπανικός αερομεταφορέας Iberia. Θα πετάει δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο αερομεταφορέας Fraport Slovenija θα ήθελε να δει τη διασύνδεση όλο το χρόνο το συντομότερο δυνατό.

Το πρώτο αεροσκάφος της Iberia έγινε δεκτό στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα τη Δευτέρα με μια σύντομη τελετή κοπής κορδέλας για να σηματοδοτήσει τη δημιουργία της σύνδεσης. Οι ναύλοι επιστροφής στη Μαδρίτη ξεκινούν από 115 Euro.

Σύμφωνα με τον Janez Krašnja, επικεφαλής των υπηρεσιών αεροδρομίου της Fraport Slovenija, το Airbus A320 της Iberia μετέφερε λίγο περισσότερους από 140 επιβάτες στη Λιουμπλιάνα, ενώ περίπου 70 επιβάτες πέταξαν πίσω στη Μαδρίτη.

Παρόλο που η Iberia θα πραγματοποιεί πτήσεις σε αυτήν τη γραμμή μόλις μέχρι τον Αύγουστο, ο αερομεταφορέας της Λιουμπλιάνα αναμένει ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων παρόμοιων αερομεταφορέων όπως η British Airways, με τα καλά αποτελέσματα την πρώτη σεζόν θα οδηγήσουν σε περισσότερες πτήσεις τα επόμενα χρόνια.

Ο Krašnja υπολογίζει στην Iberia για να αυξήσει τον αριθμό και τη συχνότητα των πτήσεων και να επεκτείνει τη σεζόν στο ερχόμενο καλοκαίρι. “Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε τη διαδρομή όλο το χρόνο όσο το δυνατόν συντομότερα”, τόνισε.

Σύμφωνα με την έκθεση του πρακτορείου STA, η ισπανική αγορά έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο από οικονομική άποψη όσο και από πλευράς τουρισμού, και η Fraport Slovenija θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επιβάτες θα έχουν πλέον την επιλογή πολλών συνδυαστικών πτήσεων μέσω Μαδρίτης.

Η Μαδρίτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης. Αυτό θα επιτρέψει στους Σλοβένους επιβάτες να πετάξουν σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας το δίκτυο διαδρομών της Iberia, ειδικά στη Λατινική Αμερική.

Ο Victor Moneo, διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων και πωλήσεων της Iberia για τη Λατινική Αμερική, επεσήμανε ότι η έναρξη μιας νέας διαδρομής ήταν πάντα συναρπαστική, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό, ήταν πραγματικά μια αφορμή για γιορτή.

«Κανείς δεν είχε προβλέψει ένα τόσο μαύρο σενάριο πανδημίας», είπε, αλλά έδειξε και τη φωτεινή πλευρά. Τους τελευταίους μήνες, η Iberia έδειξε ότι είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον και χαρακτηρίζεται από την ευελιξία και την ευκινησία της.

Το Σλοβενικό Τουριστικό Συμβούλιο (STO) ήταν επίσης στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου STO Italy, Aljoša Ota, οι νέες διαδρομές είναι αυτές που μπορούν να φέρουν νέα ώθηση στον σλοβενικό τουρισμό./ibna