Κροατία: Η τουριστική σεζόν ξεπερνά τις προσδοκίες

Κροατία: Η τουριστική σεζόν ξεπερνά τις προσδοκίες

Η Κροατία τον Ιούλιο κατέγραψε 3,7 εκατομμύρια αφίξεις και 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ανέφερε την Κυριακή το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι αφίξεις είναι στο επίπεδο του 80% αυτών από το ρεκόρ του 2019 και οι διανυκτερεύσεις στο επίπεδο του 81%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του συστήματος eVisitor, το οποίο περιέχει τουριστική κίνηση που πραγματοποιείται σε εμπορικές και μη εμπορικές εγκαταστάσεις και ναυτιλιακές πτήσεις, από συνολικά 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, 21,6 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν από ξένους τουρίστες, ενώ 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν. πραγματοποιήθηκε από εγχώριους τουρίστες.

Έτσι, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, υπήρχαν 47% περισσότερες αφίξεις και 33% περισσότερες διανυκτερεύσεις από πέρυσι την ίδια περίοδο. Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα-ρεκόρ από την προ-πανδημία του 2019, τα αποτελέσματα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους είναι στο επίπεδο του 80% των αφίξεων και του 81% των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2019.

Οι περισσότερες τουριστικές διανυκτερεύσεις, 6,7 εκατομμύρια, πραγματοποιήθηκαν στην κομητεία stστρια και δύο κομητείες βρίσκονται στη δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, στο Split-Δαλματίας και το Primorje-Gorski Kotar, όπου υπήρχαν 4,7 εκατομμύρια τουριστικές διανυκτερεύσεις.

Στην κομητεία Zadar πραγματοποιήθηκαν 4,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, στην κομητεία Šibenik-Knin 1,9 εκατομμύρια, ενώ στην κομητεία Ντουμπρόβνικ-Neretva υπήρχαν 1,5 εκατομμύρια.

Το Rovinj είναι ο καλύτερος προορισμός με 909.000 διανυκτερεύσεις, ακολουθούμενο από τον Vir με 856.000 και Poreč με 734.000 διανυκτερεύσεις.

Ο μεγαλύτερος αριθμός διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε από τουρίστες από τη Γερμανία, 4,4 εκατομμύρια, ακολουθούμενοι από τους Σλοβένους με 3,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, τους Πολωνούς με 2,4 εκατομμύρια, τους Τσέχους με 2 εκατομμύρια και τους Αυστριακούς με 1,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι περισσότερες διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε οικιακές εγκαταστάσεις, camping και ξενοδοχεία.

Η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Nikolina Brnjac επεσήμανε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το 2021 δείχνουν ότι η Κροατία μπορεί να είναι ένας ασφαλής και επιτυχημένος τουριστικός προορισμός και ότι τα αποτελέσματα του Ιουλίου δίνουν αφορμή για αισιοδοξία.

«Οι τάσεις είναι πολύ καλές και είναι μια εξαιρετική ανακοίνωση για τον Αύγουστο και το post-season. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, πετύχαμε αποτελέσματα που είναι το 90 % αυτών που είχαμε τον Ιούλιο του ρεκόρ του 2019 », δήλωσε η Nikolina Brnjac./ibna