Τουρκικές ΜΚΟ συνεχίζουν να κατασκευάζουν σπίτια για τους εκτοπισμένους του Idlib

Τουρκικές ΜΚΟ συνεχίζουν να κατασκευάζουν σπίτια για τους εκτοπισμένους του Idlib

Οι τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) συνεχίζουν να χτίζουν σπίτια για τα άτομα που έχουν ανάγκη στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας.

Η Εταιρεία Ελεύθερης Σκέψης και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων (Özgür-Der) και η Fetih Association, σε συνεργασία με την κρατική οργάνωση της Τουρκικής Προεδρίας διαχείρισης καταστροφών και έκτακτης ανάγκης (AFAD), ολοκλήρωσαν την κατασκευή 10 μονάδων τριώροφων κτιρίων.

Περίπου 250 ταλαιπωρημένες από τον πόλεμο οικογένειες θα ζήσουν σε αυτά τα σπίτια που άρχισαν να παραδίδονται από την Κυριακή.

Περίπου 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο Idlib, με πολλούς από αυτούς σε σκηνές.

Πέρυσι, η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι οι τουρκικές ΜΚΟ και ιδρύματα θα κατασκευάσουν 50.000 σπίτια στις βόρειες επαρχίες της Συρίας, όπως είχαμε αναδείξει από το IBNA τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δώρισε επίσης 50 σπίτια.

Ο Rıdvan Kaya, πρόεδρος του Özgür-Der, είπε ότι άτομα, που έχασαν τα άκρα τους, μένοντας ανάπηρα λόγω των συγκρούσεων στη χώρα και οι οικογένειές τους θα ζουν σε αυτήν την περιοχή.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν από τις σκηνές όπου είναι πολύ ζεστές το καλοκαίρι και κρύες το χειμώνα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ δύσκολες», σημείωσε.

Ο Yılmaz Bulat, επικεφαλής του Fetihder, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα με αναπηρία που ζουν σε σκηνές να μετακομίσουν σε αυτά τα σπίτια./ibna