ΥΤΛ: Εάν δεν μας υποστηρίξουν, μας περιμένουν νέες εκλογές

ΥΤΛ: Εάν δεν μας υποστηρίξουν, μας περιμένουν νέες εκλογές

Το κόμμα που κέρδισε περισσότερες έδρες στη Βουλγαρική Βουλή «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» θα προτείνει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, χωρίς να διαπραγματευτεί υπουργικά αξιώματα με άλλες πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Toshko Yordanov. Τα μέλη της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν «πολύ σύντομα, όταν έρθει ο χρόνος». Το κόμμα είναι έτοιμο να διεξάγει διαβουλεύσεις για υποστήριξη σχετικά με ορισμένες πολιτικές και ως λογικούς του εταίρους θεωρεί τον συνασπισμό «Δημοκρατική Βουλγαρία» και τον συνασπισμό «Σήκω Όρθιος! Έξω η μαφία!». Εάν η πρόταση για κυβέρνηση του ΥΤΛ δε λάβει υποστήριξη, το πιο λογικό είναι να διενεργηθούν νέες πρόωρες εκλογές, είπε ο Yordanov.

Ο Hristo Ivanov, ένας από τους ηγέτες της Ένωσης Δημοκρατική Βουλγαρία, ανακοίνωσε, στο Facebook, ότι η Δημοκρατική Βουλγαρία θα αποφασίσει εάν θα στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, ανάλογα με το αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις έτοιμες να εργαστούν για τις προτεραιότητες της δεξιάς ένωσης. Ο Ivanov πρόσθεσε ότι η «Δημοκρατική Βουλγαρία» δημιουργήθηκε με τη δέσμευση να εργαστεί για βαθιές αλλαγές. Μεταξύ αυτών, επεσήμανε τη δικαστική μεταρρύθμιση με την απομάκρυνση του Γενικού Εισαγγελέα Ivan Geshev.

Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του GERB, Toma Bikov, όποιος και να προταθεί για το πρωθυπουργικό αξίωμα από το κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός», η δομή της μελλοντικής κυβέρνησης θα ενισχυθεί, από, όπως είπε, μια παρασκηνιακή συμφωνία η τιμή της οποίας θα πληρωθεί από όλους τους Βούλγαρους. Ο Bikov προέβλεψε ότι τους επόμενους μήνες η Βουλγαρία θα συνεχίσει να βυθίζεται σε πολιτική κρίση και χάος./ibna