Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους της Λιμενικής

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους της Λιμενικής

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος της Κυπριακής λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος  Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε πως σήμερα το πρωί, γύρω στις 03:30, μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν σε συνήθη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Πύργου Τηλλυρίας για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και της αυξημένης ροής μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή, που προέρχονται από την Τουρκία, ενώ βρισκόταν 11 ναυτικά μίλια εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό, μήκους 25-30 μέτρων, προερχόμενη από τα κατεχόμενα.

Το σκάφος της Λιμενικής, το οποίο αποτελείτο από τριμελές πλήρωμα, βλέποντας τις προθέσεις της τουρκικής ακταιωρού και για αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου, κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, είπε ο κ. Ανδρέου.

Σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το καταφύγιο, το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας δέχτηκε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς από την τουρκική ακταιωρό.

Ακολούθως, όντας σε μικρή απόσταση από τις ακτές, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε προς τα κατεχόμενα, κατέληξε ο κ. Ανδρέου.

Η αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση./ibna