Αλβανία: Ο Rama παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για την τρίτη θητεία

Αλβανία: Ο Rama παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για την τρίτη θητεία

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama παρουσίασε στο Συμπόσιο Sym τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του κατά την τρίτη του θητεία, που είναι η ενέργεια, ο τουρισμός, η γεωργία, οι υποδομές και η τεχνολογία.

«Όσον αφορά την ενέργεια, έχουμε πολύ ισχυρή βάση και μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον. Θέλω να επισημάνω ότι βασιζόμαστε κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η παραγωγή μας βασίζεται στην υδάτινη ενέργεια», δήλωσε ο Rama. Αλλά δουλεύουμε και στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, έχουμε δύο μεγάλες περιοχές για ηλιακή ενέργεια που θα είναι τα μεγαλύτερα πάρκα στα Δυτικά Βαλκάνια, έχουμε προχωρήσει πολύ στη διαδικασία πρόβλεψης του τελικού, του τελικού μέρους της σημαντικότερης παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας , πρακτικά αυτό θα ολοκληρώσει αυτό το κύκλωμα επειδή θα χρησιμεύσει ως εξισορρόπηση στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Στον τουρισμό βλέπουμε πολλές δυνατότητες, γνωρίζουμε ότι αυτό έρχεται με πολλούς κινδύνους, προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε την ανάπτυξη υπό έλεγχο ενθαρρύνοντας την εξεύρεση λύσεων που είναι για την ελίτ και όχι απαραίτητα ο μαζικός τουρισμός. Θα έχουμε 4 σημαντικά λιμάνια. Η γεωργία έχει δει ανάπτυξη, θέλουμε να αναπτυχθούμε ακόμη περισσότερο, θέλουμε να ξεπεράσουμε το 1 δισεκατομμύριο σε εξαγωγές, όσον αφορά τις υποδομές πρέπει να χτίσουμε τη ραχοκοκαλιά της χώρας, που είναι ο μπλε διάδρομος, αυτός είναι ο κρίκος που λείπει στην ΕΕ διάδρομος μεταξύ Κροατίας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας, θα ανοίξουμε το δημόσιο διαγωνισμό, και το πέμπτο είναι η τεχνολογία, για να έχουμε μια σημαντική ανακάλυψη για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα περιβάλλοντα που βοηθούν παιδιά και νέους να εισέλθουν σε αυτόν τον νέο κόσμο, αποφασίσαμε ότι τα Αγγλικά πρέπει να ξεκινήσουν από τον πρώτο βαθμό, θα ξεκινήσουμε από αυτό το έτος», δήλωσε ο Rama./ibna