Η Τουρκία ζητά την έκδοση 86 “γκιουλενιστών” από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Τουρκία ζητά την έκδοση 86 “γκιουλενιστών” από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Τουρκία αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία την έκδοση 86 ατόμων-Τούρκων πολιτών- τους οποίους θεωρεί ότι συνδέονται με την οργάνωση του αυτοεξόριστου κληρικού Fethullah Gülen, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Hasan Mehmet Sekizkök.

Ο πρέσβης της Τουρκίας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σημείωσε ότι μία από τις κύριες προτεραιότητες του τουρκικού κράτους όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει να είναι η εξάρθρωση των δομών της οργάνωσης του Gülen στο εξωτερικό, την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση (FETO).

Ο Hasan Mehmet Sekizkök είπε πως η Τουρκία ζητά την απέλαση και έκδοση 86 ατόμων, όμως όπως είπε, οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ελάχιστα έχουν πράξει μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση αυτή.

«Οι δομές του FETO εξακολουθούν να βρίσκονται στη Βόρεια Μακεδονία, κρυμμένες πίσω που από εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, διαβιβάζουμε στις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας τα αιτήματά μας για την παύση της λειτουργίας των δομών FETO και την απέλαση ατόμων που σχετίζονται με αυτήν. Ο τερματισμός των δραστηριοτήτων των δομών του FETO και η απέλαση ατόμων που σχετίζονται με το FETO θα είναι συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά τη διμερή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι ενέργειες μας θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα για την καταστολή των δομών FETO στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο πρέσβης Sekizkök./ibna

Πηγή: Skopjenews.mk