Κροατία: Ο Δήμαρχος του Ζάγκρεμπ δήλωσε ότι δεν είχε υποσχεθεί σε κανέναν καμία θέση

Κροατία: Ο Δήμαρχος του Ζάγκρεμπ δήλωσε ότι δεν είχε υποσχεθεί σε κανέναν καμία θέση

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Tomislav Tomašević δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι δεν είχε υποσχεθεί σε κανέναν καμία θέση στην πόλη ούτε οφείλει τίποτα σε κανέναν, προσθέτοντας ότι είχε ελεύθερο χέρι να λαμβάνει αποφάσεις που θεωρεί ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

«Έτσι θα ενεργήσω μέχρι το τέλος της θητείας μου», είπε στην τηλεόραση RTL.

Ο Tomašević δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι οι δύο καταγγελίες που του υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Σύγκρουσης Συμφερόντων κατά τον πρώτο μήνα του αξίωμά του θα απορριφθούν.

Όσον αφορά το διορισμό του Tomislav Lauc στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Srebrnjak, ο Tomašević είπε ότι ήταν «ένας από τους 1.500 συνεισφέροντες» στην εκστρατεία του και ότι εάν ο διορισμός οποιουδήποτε από αυτούς «σε ένα από τα 340 ιδρύματα και τα διοικητικά συμβούλια στην Πόλη του Ζάγκρεμπ είναι μια σύγκρουση συμφερόντων, τότε έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. ”

Είπε ότι εάν ήταν ειδικοί, το γεγονός ότι ήταν συντελεστές δεν θα πρέπει να τους αποκλείσει από το διορισμό τους.

Ο Tomašević είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Srebrnjak δεν ήταν η διοίκηση, ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου επιλέχθηκε σε δημόσια πρόσκληση και ότι ο διευθυντής ήταν υπάλληλος, ενώ οι άνθρωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν ήταν.

Είπε ότι η απόφαση για το νέο διευθυντή του νοσοκομείου ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο, όχι σε αυτόν.

Ερωτηθείς εάν, μετά από ένα μήνα στην εξουσία, ένιωσε ότι είχε αναλάβει τη διοίκηση της πόλης ή ότι ήταν ακόμα σε «εχθρικό περιβάλλον», δήλωσε ο Tomašević ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη διοίκηση της πόλης ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί και ότι «φυσικά , θα χρειαστεί χρόνος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους ή να μην την κερδίσουμε.»

Επανέλαβε ότι από τους 27 επικεφαλής των γραφείων της πόλης που διορίστηκαν από τον προκάτοχό του, δέκα είχαν παραιτηθεί και ότι ο αριθμός των γραφείων θα μειωθεί σε 16. Οι επικεφαλής των νέων γραφείων θα επιλεγούν σε δημόσιες κλήσεις, είπε.

«Θα διορίσουμε τους καλύτερους ανθρώπους. Είτε είναι μέλη ενός κόμματος, δικού μου, κάποιου άλλου ή κανενός, δεν έχει σημασία. Δεν θα υπάρξει ψεύτικο, θα είναι πραγματικές δημόσιες κλήσεις.»

Ερωτηθείς εάν η πόλη θα μπορούσε να καλύψει το 20% των δαπανών ανασυγκρότησης και αν ένα πρόσφατα ληφθέν δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων κούνα θα αρκούσε μέχρι το τέλος του έτους, ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό και ότι το δάνειο ήταν «μόνο για ρευστότητα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα χρειαστεί μια πιο σοβαρή αναχρηματοδότηση του χρέους του Ζάγκρεμπ και του (ομίλου κοινής ωφέλειας) Holding. Μιλάμε για αυτό με τράπεζες και κράτος.»/ibna