Οι Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οι δημοσιεύσεις μίσους είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι δημόσιες επιθέσεις, σύμφωνα με μελέτη

Οι Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οι δημοσιεύσεις μίσους είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι δημόσιες επιθέσεις, σύμφωνα με μελέτη

Οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη πιστεύουν ότι οι δημοσιεύσεις μίσους που στοχεύουν τους μουσουλμάνους στο διαδίκτυο είναι εξίσου επικίνδυνες με τις δημόσιες επιθέσεις, σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου της Ευρώπης που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Ο Daniel Holtgen, ειδικός εκπρόσωπος για αντισημιτικά, αντι-μουσουλμανικά και άλλες μορφές θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και εγκλήματα μίσους, δήλωσε ότι είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη.

Μοιράστηκε τα αποτελέσματα σε συνέντευξη Τύπου της τελευταίας μελέτης που διεξήχθη με μουσουλμανικούς συλλόγους σε οκτώ διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και είπε ότι οι απειλές θανάτου, οι εκκλήσεις για βία εναντίον μουσουλμάνων και η καταχρηστική γλώσσα δεν εμπίπτουν στην κατηγορία «ελευθερία λόγου/σκέψης.»

«Ό, τι απαγορεύεται στη δημόσια ζωή πρέπει επίσης να απαγορευτεί» στο διαδίκτυο

«Όλα όσα απαγορεύονται στη δημόσια ζωή πρέπει επίσης να απαγορεύονται στο Διαδίκτυο. Αυτό ισχύει και για άλλες μορφές διακρίσεων και ρατσισμού », είπε.

Ο Holtgen είπε ότι οι αναρτήσεις κοινοποιούνται κυρίως ανώνυμα, αλλά ο αριθμός των χρηστών που τις μοιράζονται ανοιχτά έχει πρόσφατα αυξηθεί.

Τα θύματα διαδικτυακής κακοποίησης δεν το αναφέρουν στις αρχές επειδή δεν ξέρουν πού να το κάνουν και πιστεύουν ότι τίποτα δεν θα συμβεί στους κακοποιούς, είπε.

Οι μουσουλμανικές ενώσεις διαμαρτύρονται για την έλλειψη προστασίας από κρατικούς θεσμούς και πιστεύουν ότι οφείλεται στην ανεπαρκή καταγραφή των εκδηλώσεών τους, είπε.

Ο Holtgen δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να είμαστε πιο ευαίσθητοι στο αντι-μουσουλμανικό μίσος και η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI) θα προετοιμάσει μια έκθεση για το θέμα στις αρχές του 2022./ibna