Β-Ε: Η UNICEF υποστηρίζει την καμπάνια #SummerSense

Β-Ε: Η UNICEF υποστηρίζει την καμπάνια #SummerSense

Η εκστρατεία #SummerSense (Θερινή έννοια), που ξεκίνησε από το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη, σε συνεργασία με την UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, στοχεύει να υποστηρίξει τους ανθρώπους με την εκτίμηση των κινδύνων που ενέχουν τα αυξημένα ταξίδια και οι μαζικές συγκεντρώσεις, λαμβάνοντας κάθε προφύλαξη, δήλωσε η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Β-Ε.

Με τις πρώτες αναφερόμενες περιπτώσεις της παραλλαγής Δέλτα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η επαγρύπνηση πρέπει να παραμείνει υψηλή, για να αποφευχθούν περισσότερες λοιμώξεις και νοσηλείες. Η χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την αποφυγή της μετάδοσης είναι ύψιστης σημασίας: η προσαρμοσμένη και συνεπής πρακτική όλων των γνωστών μέτρων, σε συνδυασμό με δίκαιο εμβολιασμό. Όπως εξήγησε ο Dr. Fabio Scano, επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου του ΠΟΥ για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η εκστρατεία προωθεί έναν αριθμό απλών, αλλά αποτελεσματικών μέτρων που μπορούν να λάβουν οι άνθρωποι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να μειώσουν τον κίνδυνο COVID-19:

«Αν θέλετε να ταξιδέψετε, σκεφτείτε την ανάγκη. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε, κάντε το με ασφάλεια. Τώρα δεν είναι η ώρα για απογοήτευση. Αυτό που είναι πραγματικά κρίσιμο είναι ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη συνεχίζει να διατηρεί χαμηλό επίπεδο μετάδοσης του COVID-19 χρησιμοποιώντας όλα τα μέτρα. Τα άτομα έχουν έναν ρόλο να παίξουν σε αυτό με τη φυσική απόσταση, τη χρήση μάσκας, τον αερισμό σε εσωτερικούς χώρους και την αποφυγή πολυσύχναστων χώρων. Όλες αυτές οι ενέργειες θα μειώσουν τη μετάδοση και όλες αυτές οι ενέργειες πρέπει να συνεχιστούν. Αυτό ασκεί το #SummerSense και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης ».

Στο τέλος του καλοκαιριού, οι αρχές θα σχεδιάσουν επίσης την ασφαλή επιστροφή παιδιών και νέων στα σχολεία και το πανεπιστήμιο. Ο Dr. Rownak Khan, εκπρόσωπος της UNICEF στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τόνισε τη σύνδεση των ασφαλών συμπεριφορών και το άνοιγμα των σχολείων:

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι προς το παρόν χαμηλός μαζί με τους θανάτους, αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δυστυχώς, ο ιός δεν κάνει καλοκαιρινό διάλειμμα και επομένως έως ότου τα ποσοστά ανοσοποίησης είναι υψηλότερα, πρέπει να διατηρήσουμε ασφαλείς συμπεριφορές. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει μέσω υπεύθυνων και ασφαλών συμπεριφορών. Αυτό θα βοηθήσει εμάς και τα παιδιά μας να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με συνεργάτες και αρχές για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων μετά το καλοκαίρι».

Παρόλο που περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και ορισμένα μέτρα για τη δημόσια υγεία χαλαρώνουν, τώρα δεν είναι η ώρα να αφήσουμε τη φρουρά μας καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Τώρα είναι η ώρα για #SummerSense.»/ibna