Κροατία: Το όνομα του νέου σταρ είναι “Bugatti Rimac”

Κροατία: Το όνομα του νέου σταρ είναι “Bugatti Rimac”

Η κροατική εταιρεία Rimac Automobili αποφάσισε να συνδυάσει τις δυνάμεις και την εμπειρία με τη διάσημη μάρκα αυτοκινήτων Bugatti Automobiles «να δημιουργήσει μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική μονάδα παραγωγής ενέργειας» που ονομάζεται Bugatti Rimac d.o.o. (στα Αγγλικά – LLC), εταιρεία με έδρα τη Sveta Nedelja ανέφερε τη Δευτέρα το απόγευμα.

«Ως μέρος της συμφωνίας, ο νεοσύστατος Όμιλος Rimac θα είναι ο κύριος μέτοχος με μερίδιο 55%», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Η Mate Rimac θα διατηρήσει την αρχική της συμμετοχή στο Rimac Group στο 37%, με την Porsche στο 24%, η Hyundai Motor Group να κάνει το ίδιο στο 12% και οι άλλοι επενδυτές στο 27%.

«Η ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια συστημάτων μπαταρίας, κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων EV για τα οποία η Rimac είναι γνωστή και αξιόπιστη από πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων θα χωριστεί σε μια νέα οντότητα – την τεχνολογία Rimac, η οποία θα ανήκει κατά 100% στον όμιλο Rimac. Η Rimac Technology θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία που συνεργάζεται με πολλούς παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων», ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Sveta Nedelja.

«Η Mate Rimac θα ηγηθεί της νέας εταιρείας. Ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, θα διευθύνει τόσο το Bugatti Rimac όσο και το νέο τμήμα, την Rimac Technology. Οι Bugatti και Rimac θα συνεχίσουν και οι δύο ως ξεχωριστές αντίστοιχες μάρκες, διατηρώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής και τα κανάλια διανομής. Η Bugatti Rimac αντιπροσωπεύει την εταιρεία που θα αναπτύξει το μέλλον των οχημάτων Bugatti και Rimac, ενώνοντας πόρους και εμπειρογνωμοσύνη στην έρευνα και την ανάπτυξη, την παραγωγή και άλλους τομείς.

«Ο Όμιλος Rimac θα συνεχίσει να καινοτομεί, δημιουργώντας τόσο τα δικά του υπερ-αυτοκίνητα, όσο και αναπτύσσοντας συστήματα και τεχνολογίες για πολλά παγκόσμια OEM. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε μελλοντικά μοντέλα Bugatti και Rimac.

«Και οι δύο μάρκες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, με τη Rimac Automobili να διατηρεί τις τρέχουσες εγκαταστάσεις της στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ, της Κροατίας και της παραγωγής Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας.

«Με την πάροδο του χρόνου, τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Bugatti Rimac θα βρίσκονται στο πρόσφατα ανακοινωθέν Rimac Campus, το οποίο θα χρησιμεύσει επίσης ως το σπίτι της τεχνολογίας Rimac», αναφέρει το δελτίο τύπου.

«Το Campus των 200 εκατ. ευρώ, και των 100.000 τ.μ., που πρόκειται να ανοίξει το 2023, θα αποτελέσει τη βάση για όλες τις έρευνες και την ανάπτυξη μελλοντικών υπεραυτοκινήτων Rimac και Bugatti. Με την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας στον πυρήνα της, ο υπερσύγχρονος τόπος θα φιλοξενήσει 2.500 ομοϊδεάτες που οδηγούνται από περιέργεια και επιθυμία να ωθήσουν τα πράγματα στο απόλυτο όριο», σημείωσε η εταιρεία, μεταξύ άλλων./ibna