Κύπρος: Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για ενίσχυση των πληγέντων ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Κύπρος: Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για ενίσχυση των πληγέντων ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Κύπρο, άφησε πίσω της τέσσερεις νεκρούς, 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης γης και ανυπολόγιστες υλικες ζημιές.

Ογδόντα σπίτια και υποστατικά υπέστησαν εκτεταμένη καταστροφή στα εννιά χωριά που κτυπήθηκαν από τον εφιάλτη της πυρκαγιάς. Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία από την καταγραφή των ζημιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, αν υπολογιστούν και οι καταστροφές στις καλλιέργειες αλλά και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και άλλων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα συνεργεία των επαρχιακών διοικήσεων Λεμεσού και Λάρνακας τα περισσότερα σπίτια που υπέστησαν ζημιές βρίσκονται στην επαρχία Λάρνακας και κυμαίνονται σε 60, με τις περισσότερες απώλειες να καταγράφονται στην Ορά, όπου κατεγράφησαν 37 σπίτια. Στην Μελίνη περίπου 15 σπίτια, στους Αγίους Βαβατσινιάς 4 και στη Βαβατσινιά 2, στον Αρακαπά υπέστησαν ζημιές 10 κατοικίες και στην Επταγώνια 11. Στην επαρχία Λάρνακας κάηκε και πτηνοτροφείο-σφαγείο όπου σε τέσσερα σημεία εγκαταστάσεων εκτροφής κάηκαν 80.000 κοτόπουλα.

Εταιρείες, οργανωμένα σύνολα και σωματεία με διάφορες πρωτοβουλίες στηρίζουν τους πληγέντες των πυρκαγιών στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό.

Οικονομική στήριξη ύψους 500.000 ευρώ θα προσφέρει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Ανδρέας Παπαέλληνας στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές Λάρνακας και Λεμεσού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

Το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για εισφορές προς στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού.

«Λόγω της ευγενούς αίτησης πολλών συμπατριωτών μας για συνεισφορά χρημάτων για στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας παραθέτει πιο κάτω τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται οι οποιεσδήποτε εισφορές:

Δικαιούχος: Κυπριακή Δημοκρατία

Όνομα Λογαριασμού: Support to affected victims of the fire in mountains area of Larnaca and Limassol

Όνομα Λογαριασμού (σεσυντομία): SUPP.AFF.VICTMS-FIRE-LCA-L/SOL

Τράπεζα: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Αριθμός Λογαριασμού: 6001027

IBAN:CY42 0010 0001 0000 0000 0600 1027

Swift (BIC) Code: CBCYCY2N