Αλβανία: Ξεκινά από σήμερα η πορθμειακή σύνδεση Σαράντα Κέρκυρας

Αλβανία: Ξεκινά από σήμερα η πορθμειακή σύνδεση Σαράντα Κέρκυρας

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, τα επιβατικά πλοία από το λιμάνι των Σαράντα προς το λιμάνι της Κέρκυρας ξεκίνησαν δρομολόγια από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου με πλήρη χωρητικότητα.

Το νέο επιβεβαιώθηκε από την υπουργό Anila Denaj, η οποία μέσω μιας ανάρτησης της στο Facebook, ενημέρωσε ότι από τις 5 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν δρομολόγια μετ’ επιστροφής με τη Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανάρτηση, αυτό αναμένεται να είναι ένας θετικός παράγοντας για την καλή συνέχιση της τουριστικής περιόδου.

«Το πλήρες άνοιγμα του πορθμείου πλοίων, για την μετακίνηση των επιβατών από το λιμάνι των Σαράντα προς το λιμάνι της Κέρκυρας, στην Ελλάδα, μετά από περίπου ενάμιση χρόνο αναστολής οδήγησε στην πραγματοποίηση των πρώτων ταξιδιών» γράφει η Denaj.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι «από τις 5 Ιουλίου, τα ταξίδια θα ξεκινήσουν μετ’ επιστροφής και αυτό αναμένεται να είναι θετικός παράγοντας για την πρόοδο της τουριστικής περιόδου».

«Η διευκόλυνση των μετακινήσεων έγινε χάρη στα μέτρα που έλαβε η Αλβανική Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού», γράφει η Denaj./ibna